Uhapšena kriminalna grupa iz Žablja zbog sumnje na trgovinu ljudima

Policija je uhapsila pet osoba iz okoline Žablja zbog sumnje da su kao kriminalna grupa trgovali ljudima u Srbiji i Belgiji, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Uhapšena kriminalna grupa iz Žablja zbog sumnje na trgovinu ljudima
Foto: 021.rs
Nakon višemesečne međunarodne istrage uhapšeni su M. R. (36), M. I. (39), R. M. (34), V. V. (57) i I. J. (40), zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima.
 
Oni se terete da su kao članovi kriminalne grupe čiji je, kako se sumnja, organizator M. R, od februara do druge polovine oktobra prošle godine trojicu srpskih državljana odveli u Belgiju, gde su ih primoravali da kradu.
 
Sumnja se da su oštećene prisiljavali da svakodnevno kradu nekoliko tona bakra i drugog metala iz fabrika u gradu Šarloa, koje su zatim prodavali na otpadima.
 
Na taj način, kako se sumnja, članovi kriminalne grupe dnevno su zarađivali od 1.000 do 1.500 evra, koje su koristili za kupovinu nekretnina, automobila i za ostale lične potrebe. Pretresom stanova u kojima borave osumnjičeni policija je pronašla oko 5.000 evra, dva pištolja sa municijom, veću količinu zlatnog nakita i više mobilnih telefona.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, navodi se u saopštenju.
  • NS

    02.11.2020 15:17
    40 godina robije i više nemargovine ljudma.
  • Keva

    31.10.2020 21:12
    Kume
    Emoj luzeru
  • LIMAN2

    31.10.2020 17:10
    MORA SA NEČIM DA SE TRGUJE
    Sve sam "MENAĐER"u Srbiju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika