FOTO: Novosađanin preko Horgoša pokušao da prošvercuje profesionalnu muzičku opremu

Carinici su na Horgošu, u saradnji sa policijom, tokom proteklog vikenda sprečili dva pokušaja krijumčarenja i zaplenili profesionalnu muzičku opremu i rezervne delove za kamione, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 1.200.000 dinara.
Neprijavljena muzička oprema otkrivena je kasno sinoć, kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao "ford galaksi", novosadskih registarskih oznaka. Njime je iz Štutgarta ka Veterniku sam putovao 35-godišnji državljanin Srbije, koji je prilikom susreta sa carinicima rekao da nema ništa za prijavljivanje.
 
Detaljnom kontrolom automobila utvrđeno je da se iza vozačkog sedišta, kao i u prtljažniku pored kofera i među ličnim stvarima nalazi šest kutija sa novom muzičkom opremom. Na pitanje carinika o čemu je reč, putnik je odgovorio da se radi o delovima kompjutera koji ne vrede mnogo.
 
 
Proverom je utvrđeno da se ipak radi o potpuno novoj, profesionalnoj muzičkoj opremi robne marke "Allen &Heath".
 
 
Uz zapisnik o prekršaju zadržano je nekoliko mikseta i druge studijske muzičke opreme, vredne više od milion dinara.
 
 
Sličan prekršaj zabeležen je i dva dana ranije na ovom prelazu, kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen "BMW" mađarskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 22-godišnji mađarski državljanin. On je takođe tvrdio da nema ništa za prijavljivanje, da bi fizičkim pregledom u automobilu bilo pronađeno osam kutija sa novim delovima za kamion marke "man".
  • Fuj

    07.12.2020 14:47
    Pa normalno, kad ne mozes nista da narucis iz inostranstva a da ne platis dodatnih 50% il vise.
  • Aj

    07.12.2020 12:41
    hm...
    a kupujem prodajem prepun svercersih oglasa i nikome nista

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika