Reakcije na brutalnu tuču: Ispred Laze Telečkog staviti natpis "ulazite na sopstvenu odgovornost"

Novosađane je jutros uznemirio snimak tuče, koja se dogodila u subotu uveče, u centru Novog Sada, u Ulici Laze Telečkog.
Reakcije na brutalnu tuču: Ispred Laze Telečkog staviti natpis "ulazite na sopstvenu odgovornost"
Foto: 021.rs
Zbog incidenta je uhapšeno šest osoba, a tri mladića, od toga dvojica teško, povređena su u tuči. Na snimku se može videti kako jedan od osumnjičenih napadača šutira i skače na glavu mladića koji leži na pločniku. 
 
Dvojica mladića su ubodena u grudni koš, a jedan je zadobio i povrede glave. 
 
Ovo je izazvalo niz komentara na društvenima mrežama, ali i u sekciji komentara na 021.rs.
 
Tako komentator pod inicijalima NS piše da ispred Ulice Laze Telečkog treba da se stavi natpis da onaj ko u nju ulazi, to čini na sopstvenu odgovornost.
 
"Društvo je kriminalizovano do vrlo zabrinjavajućih razmera. Niko ne preza od sankcija niti se boji suda, policajaca, jer zapravo ozbiljnih sankcija i nema. Potrebna je dugogodišnja efikasna borba protiv svih vidova kriminala da bi društvo osetilo boljitak. Nažalost toga nema još ni na vidiku", napisao je čitalac koji se potpisao sa "Neko". 
 
Jedan od osumnjičenih za napad se tereti za nasilničko ponašanje, ali čitalac 021.rs Saša smatra da je to pokušaj ubistva i da je "tolerancija nasilja u Srbiji dovela do stasavanja generacija koje nemaju ni mozga, ni stida". 
 
Čitalac Alej smatra da dišemo nasilje i mržnju već godinama.
 
"Kroz vazduh, kroz pore, u govoru, stavu, pogledu! U svakoj razmenjenoj rečenici, u gestu, zatrovani smo! A od ove epidemije smo dodatno podivljali. Učite decu da im ljudi nisu neprijatelji, da živeti i opstati ne znači zgaziti, polomiti, skakati po glavi nekome! Izbosti, unakaziti, ubiti. Gospode, pa ovo je već normalnost i svakodnevica", zaključio je on.
 
Sremac ima jasnu poruku:
 
"Svi koji ste pravdali ubice Tatona ili onog malog Amerikanca u Grčkoj, kao eto 'mrze nas što smo Srbi' - evo vam slike i prilike kako se 'junaci' i 'branioci časti' hrabro obračunavaju."
 
Komentatora "Dina Bađa" ovakvi slučajevi ne čude "sve dok nam se Kristijan i slični ne skidaju sa TV programa".
 
"Lično ne znam za slucaj da je zbog tuče i prebijanja nekoga neko zaista završio u zatvoru... Sve dok se za ovo dobija uslovna kazna, nanogica i druge gluposti, niko neće razmisliti dva puta pre nego se upusti u batinanje. Da je kazna za prekoračenje brzine 10 dinara, niko se živ ne bi pridržavao ograničenja, tako da kazne moraju biti veće, pa će se možda nešto promeniti.
 
I još bitnije, zašto u centru grada, naročito u ovoj problematičnoj ulici nema stalnog prisustva policije? Da su bili tu do ovoga verovatno ne bi došlo, a ovako svako od nas treba da se zapita koliko je bezbedno da sa svojim detetom prošeta centrom grada", smatra jedan od čitalaca 021.rs.
 
"Ns" traži da se "pod hitno izmeni zakon da se udaranje osobe koja leži tretira kao pokušaj ubistva, a da se svaki udarac pesnicom ili nogom tretira kao nanošenje teških telesnih povreda bez obzira na posledice".
 
"Šta da rade roditelji čija deca ne umeju ovako da se tuku, jer jednostavno nisu tako vaspitana? Da zatvore svoju decu u četiri zida i da ih ne puštaju na ulicu? Da im kupe oružje? Šta? Sve počinje i završava se od sudstva, kad je ono korumpirano i labavo onda je i cela država takva! I da li iko veruje da Ana Brnabić može poput Margaret Tačer da ukroti huligane? Naravno da ne, kad je sve to ista ekipa", napisao je "Jug Bogdan".
 
Jedan od komentatora i nije baš optimističan po pitanju ovog slučaju, te navodi da će se još "par dana pričati o svemu, sve do nove tuče, i tako u krug... godinama". 
  • Bacvanin

    23.02.2021 15:09
    Izbori
    Setih se u vreme izbora dzipova,osisanih nabildovanih momaka,kako su kruzili ulicama a centar im je bio zakupljeni kafic,gde je pristup gostima bio onemogucen od 7- 20 h.
  • dule

    23.02.2021 15:04
    Brandža22.02.2021 • 18:12
    A što lepo gospoda u plavom ne bi bila prisutna u Laze Telečkog mnogo mnogo mnogo duže nego što su sad?


    A kako ce onda DB/mafija da regrutuje clanove i da izvodi pokazne vezbe? Vi mislite da je njima lako, i da se polusvet tek tako lako nalazi?
  • Djole

    23.02.2021 09:59
    Vlast koja je koristila navijace
    Vlast koja je za najozbiljnija krivicna dela davala idiotske kazne nanogice za koje kolaju price da se plati 5000 umesto zatvora da dobijes nanogicu
    Treba kao u us za sitna dela davati visoke kazne a ne aboliciju pa tek posle ubistva poceti istragu
    Da treba da se ugledamo na Kinu za korupciju koju rade politicari i prodaju droge smrtna kazna to bi nas preporodilo
    Samo efikasno hapsenje i osudjivanje ovako je policija i sudsvo smesno i beskorisno
    E sad naravno nevete smeti da objavite

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika