Novosađanin vozio sa 5,5 promila alkohola u krvi

U periodu od 19. do 21. februara, na području Južnobačkog okruga, dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba teško, a jedna lakše povređena.
Novosađanin vozio sa 5,5 promila alkohola u krvi
Foto: 021.rs
U tom intervalu, na području Grada Novog Sada, dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo teške, a jedno lake telesne povrede, saopštila je novosadska policija.
 
Policijska uprava u Novom Sadu je, u ovom intervalu, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala ukupno 482 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.
 
Na ovom području, iz saobraćaja je isključeno 17 vozača i šestvozila, a zadržana su ukupno četiri lica, svi zbog prekršaja nasilničke vožnje.
 
U Novom Sadu zadržana su trojica vozača automobila, koji su vozili u stanju potpune alkoholisanosti, odnosno sa više od dva promila alkohola u organizmu, a jedan od njih je, čak, imao 5,5 promila.
 
Takođe, zadržan je i meštanin Silbaša koji je vozio bicikl sa 4,99 promila alkohola u organizmu. Sva četvorica će, uz prekršajne prijave, biti privedeni nadležnom prekršajnom sudiji.
  • Nemanja

    23.02.2021 00:56
    Kroneri
    Po stoti put da prokomentarišem na slične vesti:
    U pitanju su kroneri koji poslednjih nekoliko decenija svog života tuku po kilu brlje dnevno, kao dobar dan. Nije sigurno neko normalan seo da pije i dotukao do 5 i nešto promila, taj bi bio mrtav oko trećeg. Svaka dugotrajna hronična intoksikacija podrazumeva porast tolerancije. Takvi likovi ne mogu da ustanu iz kreveta dok ne zveknu dozu, što dovodi do zanimljivog pitanja - da li je hronični alkos opasniji za volanom sa "redovnom" dozom ili potpuno trezan?
  • Piško

    22.02.2021 23:54
    ...
    Može 5.5% ako ti detektore kalibrišu alkoholičari iz policijske stanice.
  • Genie

    22.02.2021 23:46
    Radar
    Prošao bi on bez kazne ali ga je uhvatio radar ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika