Desetogodišnje dete na biciklu i maloletnik na motoru povređeni u udesima na Telepu i Varadinskom mostu

Pet osoba, među kojima su 10-godišnje dete i 17-godišnji momak na motoru, povređeno je u udesima proteklog dana u Novom Sadu.
Desetogodišnje dete na biciklu i maloletnik na motoru povređeni u udesima na Telepu i Varadinskom mostu
Foto: 021.rs
Kako za 021.rs kaže portparol novosadske Hitne pomoć dr Zoran Krulj, prva intervencija lekarskih ekipa bila je oko sedam sati ujutru u Savskoj 10 na Klisi, a nakon sudara dva vozila. Zbrinut je 48-godišnji muškarac, te prevezen u Urgentni centar KCV na hirurgiju.
 
Desetogodišnje dete na biciklu povređeno je u udesu koji se u 10:20 časova dogodio na uglu Senteleki Kornela i Stanoja Glavaša na Telepu. Dete je zbrinuto na licu mesta i prevezeno na odeljenje dečje hirurgije Dečje bolnice.
 
Hitna pomoć intervenisala je i nešto nakon 15 časova na Varadinskom mostu, gde je na novosadskoj strani povređen 17-godišnjak na motoru. Na licu mesta je zbrinut i prevezen u Dečju bolnicu na dalje lečenje.
 
Sudar dva vozila dogodio se u 17:20 na uglu Rada Kondića i Prvomajske u Futogu. Kako navodi dr Krulj, lekarska ekipa je po pozivu policije zbrinula 54-godišnju ženu, koju je potom prevezla na hirurgiju Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine.
 
Poslednja intervencija lekarskih ekipa bila je nešto nakon ponoći na Futoškom putu, kod garaže GSP. Na tom mestu je oboren pešak, 59-godišnji muškarac, koji je u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar.
  • Šokiran

    03.03.2021 19:06
    ....mislite o tome

    ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA: Dete mlađe od 12 godina ne sme da upravlja biciklom na javnim putevima. Izuzetno u pešačkoj zoni, zoni usporenog saobraćaja, zoni "30", zoni škole i nekategorisanom putu, biciklom može upravljati i dete sa navršenih devet godina. Izuzetno u pešačkoj zoni i zoni usporenog saobraćaja, biciklom može da upravlja i dete mlađe od devet godina ako je pod nadzorom lica starijeg od 16 godina. Nepoštovanje ove odredbe se kažnjava novčanom kaznom od 6.000 do 20.000 dinara
  • Novosađanka

    03.03.2021 15:38
    a gde da vozi?
    @Novosađanin , a gde da vozi bicikl dete od 10 godina? Po Mišeluku?
  • Đuri

    02.03.2021 13:56
    Desetogodišnje dete
    Zašto na Telepu nema biciklističke staze? Tu ima najviše biciklista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika