Dvojica zaposlenih u Nacionalnom parku "Fruška gora" uhapšeni zbog krađe drva

Policija u Irigu uhapsila je pre više od nedelju dana dvojicu zaposlenih u Nacionalnom parku "Fruška gora", zajedno sa još tri osumnjičena zbog krađe drvne građe.
Privedeni su G. R. (36), koji je, prema saznanjima 021.rs, poslovođa seče šuma i M. Đ. (33), takođe zaposlen u ovom javnom preduzeću. Zajedno sa njima privedeni su i P. S. (47), Z. C. (29) i B. S. (59).
 
Njih su policajci u Irigu zatekli u Nacionalnom parku pored teretnog kamiona sa 10,6 kubnih metara isečenog drveta, bez potrebne dokumentacije, navodi se u odgovoru koji je 021.rs dobio od Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.
 
"Kamion je privremeno oduzet, a drva vraćena Nacionalnom parku", piše u odgovoru za 021.rs.
 
Zbog sumnje da su izvršili krađu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega su privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi.
 
Rešenjem sudije za prethodni postupak, dvojici zaposlenih u Nacionalnom parku određen je pritvor do 30 dana.
 
Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Rumi nisu, ni posle osam dana, odgovorili na pitanja 021.rs u vezi sa ovim slučajem. 
 
U Javnom preduzeću "Nacionalni park Fruška gora" takođe nisu želeli da komentarišu ovo pitanje, niti da kažu kakve će biti posledice po zaposlene koji su osumnjičeni za krađu drvnih sortimenata, iako su im pitanja poslata pre devet dana.
  • E

    11.05.2021 07:04
    Nema nama spasa
    To je ta logika.Zaposlis se u neki JKP, i to je "MOJE", ne drzavno..drustveno,opsti interes i bla bla, sva drva na Fruskoj gori su moja, a ja sam tim zaposlenjem postao milioner...ajmo rodjaci,kome treba drva?I posle zasto se svi guraju u drzavna preduzeca.
  • Sava

    07.05.2021 07:23
    Lipa
    Prošetali fruškom gorom, nikad još nismo videli toliko posečenih stabala-sve lipe od 50-100 godina zdrave. Ne razumem kako može da se pravi tunel, a seku stabla nad zemljom i još gore kad vidim da seku i tamo gde nema veze sa tunelom. Kad pročitam ovo sve mi je jasno i samo mogu da tražim da se uhapsi direktor i svi odgovorni iz nacionalnog parka.
  • Predlog za kaznu

    06.05.2021 22:22
    Molim sudije
    Kazniti ih novčano i odrediti besplatan rad, tako da uzgoje 5 puta više drveća nego što su posekli i samostalno ih zasade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika