Biciklista i pešak se sudarili kod Futoške pijace, još šestoro povređenih u pet udesa

Sedam osoba povređeno je šest u saobraćajnih nezgoda proteklog dana na ulicama Novog Sada.
Biciklista i pešak se sudarili kod Futoške pijace, još šestoro povređenih u pet udesa
Foto: 021.rs
Kako za 021.rs kaže portparol novosadske Hitne pomoći, dr Zoran Krulj, prva intervencija bila je oko 7 časova u Temerinskoj ulici kod skretanja za "Tempo". Tom prilikom povređen je 29-ogodišnji pešak koji je posle zbrinjavanja na licu mesta prebačen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.
 
Nešto kasnije, oko 11:15 časova došlo je do sudara bicikliste i pešaka kod Futoške pijace, te je tom prilikom povređen muškarac star 20 godina, koji je neposredno posle ukazivanja pomoći prebačen u Klinički centar Vojvodine. 
 
U sudaru dva vozila koji se dogodio oko podne, u Ulici Kornelija Stankovića, povređen je 36-ogodišnji muškarac, koji je prevezen u Urgentni centar.
 
Naredna intervencija Hitne pomoći usledila je oko 16 časova na Gornjem Sajlovu, u ulici Jove Vučelića, gde je povređen 81-ogodišnji biciklista. On je, dodaje dr Krulj, zbrinut na licu mesta i potom prevezen u Urgentni centar.
 
Oko 18 časova u Janka Čmelika kod broja 77a u sudaru dva vozila povređeni su 17-ogodišnjak, koji je prevezen na dečiju hirurgiju, i 26-ogodišnja devojka, koja je posle zbrinjavanja prevezena u Urgentni centar.
 
Tokom poslednje intervencije Hitne pomoći, oko 19 časova na Sentrandrejskom putu kod skretanja za "Big", povređen je 70-ogodišnji muškarac, koji je zbrinut na licu mesta, ali nije zahtevao transport ka Urgentnom centru.
  • polar

    08.06.2021 10:15
    pešak je dužan da biciklističku stazu pređe najkraćom mogućom putanjom, a ne da je koristi kao korzo i da ide kao muva bez glave. biciklista koji padne sa bicikla pri brzini od 20 km/h ili većoj skrljaće se i potencijalno se teško povrediti, nije vam to audi... na limanskoj pijaci je još bolje, biciklistička staza je kao za monti pajtona: prodavci, parkirana vozila, kupci, stubići, birajte šta hoćete...
  • Bojan

    02.06.2021 21:33
    @Gaskoin

    Odakle ti ideja da će biciklisti da te propuste? Čekaj, iz nekog razloga si zamislio da će oni da stanu skroz da ti ne bi morao da sačekaš sekund i onda prođeš? I treba da te udare svaki put.
  • Gaskoin

    01.06.2021 15:18
    Ne mogu pesak i biciklista da se sudare! Biciklistaoze samo da zgazi pešaka pošto je jači! Biciklisti nikad ne propuštaju pešake na prilazima pešačkim prelazima, a pešak mora da pređe preko biciklističke staze! O bahatosti i bezobrazluku pojedinaca za volanom bicikla neki drugi put!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika