Novosadski lekar osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja obljube deteta

Novosadski lekari sudske medicine Š. T. (67) osuđen je na sedam godina zatvora zbog pokušaja obljube deteta.
Novosadski lekar osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja obljube deteta
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu, okrivljeni Š. T. prvostepeno je osuđen zbog pokušaja obljube trinaestogodišnjakinje, koja je tada imala 12 godina.
 
U kaznu mu je uračunato vreme koje je proveo u pritvoru počev od 5. marta 2020. godine. 
 
On se takođe obavezuje da isplati iznos od 300.000 dinara maloletnoj žrtvi zbog povrede ljudskog dostojanstva i duševnih bolova. 
 
Takođe je obavezan da plati troškove krivičnog postupka u iznosu od 364.025 dinara i još 32.000 dinara na ime sudskih taksi. 
 
Sud je, ceneći presudu, u obzir uzeo razliku u godinama, kao i to da je okrivljeni uživao visok društveni ugled kao lekar i sudski veštak, kao i to da je krivično delo trajalo dve godine. 
 
Š. T. je na suđenju naveo da je izvukao pouku iz svog postupka i da više nikada neće "pomagati siromašnima i slabijima od sebe, jer mu se sve to ovako vratilo", dok je sud ukazao na to da on nije pomagao siromašnom detetu već je "iskoristio njeno siromaštvo".
 
Podsetimo, novosadska policija uhapsila je lekara 5. marta ove godine. Sumnja se da je osumnjičeni tražio od dvanaestogodišnje devojčice da ga neprimereno dodiruje i da joj je, zauzvrat, davao novac. 
 
Za nemili događaj se, navodno, saznalo iz dnevnika koji je vodila devojčica, a koji je zaboravila u školi. U pretresu stana i vikendice na Ribarskom ostrvu osumnjičenom su oduzeti tablet, računar i mobilni telefon.
 
Reč je o lekaru iz Novog Sada, koji je već bio osuđen pre 11 godina, na godinu dana, sa uslovom od pet godina zbog nedozvoljenih polnih radnji. On je prošle godine otišao u penziju, a nekada je bio i sudski veštak.
  • Huhi

    29.06.2021 06:41
    Vec
    Vec osudjivan i nisu mu oduzeli dozvolu za rad ,pa neka onda mogu da nas pipaju koliko hoce. Sve je to ista bagra znaju se oni medjusobno.
  • Zdravko

    25.06.2021 21:14
    Sta reci
    Sramota za presudu,manijak koji je uspeo da se provlaci zahvaljujuci svom ugledu...Uzas,jos mu stavljaju inicijale a svi znamo o kome se radi.
  • Pmila ns

    25.06.2021 20:54
    Dr
    Kazna je, verovatno, adekvatna. Nisam znala da je vec osudjivan, ali da je dirao decu, to mi je za vecu kaznu. Da, u pravu je Mina, on je i u ordinaciji kruzio oko klijenata svoje zene i buljio i nabacivao se. Sigurna sam da je ona znala, ali tu je lova u kuci i sve udobnosti, pravila se luda. Neka sada razmislja u zatvoru, gad pokvareni. Kad je saopstena vest da je uhapsen dr znala sam da je on a nije bilo jos inicijala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika