Bez pritvora za Novosađanke uhapšene zbog lažne dojave o bombi u sudu

Novosađanke koje se sumnjiče za lažno dojavljivale o bombi u novosadskom sudu saslušane su, ali im nije određen pritvor.
Bez pritvora za Novosađanke uhapšene zbog lažne dojave o bombi u sudu
Foto: 021.rs
Naime, nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu njima pritvor nije određen jer ne postoje razlozi za određivanje te mere, navodi Dnevnik.
 
U subotu su zbog lažnih dojava o bombi u sudu uhapšene tri osobe, među kojima 25-ogodišnjakinja koja se sumnjiči za izazivanje panike, 28-ogodišnjakinja koja se tereti za podstrekivanje na ovo krivično delo i 38-ogodišnjakinja.
 
Sumnja se da je osumnjičena 25-ogodišnjakinja prošlog utorka pozvala centralu novosadskog suda i lažno dojavila da je u tom objektu bomba. 
 
Pre ovog hapšenja, krajem maja uhapšen je 47-ogodišnji Subotičanin koji je identifikovan operativnim radom policije.
 
Od početka godine zgrada suda evakuisana je čak 11 puta zbog anonimnih dojava o bombi, a samo u ovom mesecu bilo je četiri anonimne dojave. Sve pomenute dojave ispostavile su se kao lažne.
 
Kad god dođe do dojave o bombi u zgradi u kojoj se nalazi Apelacioni, Viši, Osnovni i Privredni sud, kao i nadležna tužilaštva, sva suđenja se prekidaju, a zaposleni i stranke napuštaju zgradu dok se ne obavi kontradiverzioni pregled.
  • Aleksej

    20.07.2021 14:28
    Pa sta!
    100.000 dinara i 2 godine uslovno.
  • ST

    20.07.2021 11:46
    Neko ide u zatvor,zbog ucinjenog dela,a neko ne,zbog istog. Eto u najkracem pravosudje u ovoj (nazovi) drzavi.
  • Max

    20.07.2021 11:40
    Za ove gluposti dao bi im 3 godine zatvora, pa neka se opamete!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika