Bez pritvora za osumnjičenog za paljenje vozila u Stražilovskoj, prepucavanje SNS i NS zbog Snajpera

Osnovni sud u Novom Sadu odbio je predlog tužilaštva da osumnjičeni za paljenje automobila u Stražilovskoj ulici bude u pritvoru 30 dana, saznaje 021.rs.
Bez pritvora za osumnjičenog za paljenje vozila u Stražilovskoj, prepucavanje SNS i NS zbog Snajpera
Foto: 021.rs

Policija je u ponedeljak saopštila da je dvadesetšestogodišnji M. R. iz Bača uhapšen zbog sumnje da je zapalio dva automobila u Stražilovskoj ulici, u noći između 6. i 7. oktobra.

 Policija je saopštila i da će on, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.

Kako za 021.rs navode u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, M. R. je juče saslušan zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti.
 
Tužilaštvo je nakon saslušanja, po redovnoj proceduri, podnelo sudu predlog da se M. R. odredi pritvor u trajanju od 30 dana.
 
"... a koji predlog je rešenjem Osnovnog suda u Novom Sadu odbijen i izrečena mu je mera zabrane napuštanja boravišta, na koje rešenje će tužilaštvo izjaviti žalbu u propisanom roku", poručuju u tužilaštvu za 021.rs.
 
To znači da je osumnjičeni na slobodi, s obavezom da ne napušta teritoriju Bača.
 
 
Podsetimo, zapaljeni automobili pripadaju porodici devojke U. J. koja je nedavno svedočila protiv Slobodana Milutinovića, poznatog kao Sloba Snajper, zbog nasilja, u postupku koji je u toku. Snajper je u produženom pritvoru do 18. oktobra.
 
Pritvor mu je, nakon hapšenja, određen zbog opasnosti od uticaja na svedoke i zbog bojazni da će ponoviti krivično delo. U. J. je dobila status zaštićenog svedoka.
 
Političko prepucavanje zbog paljenja i Slobe Snajpera
 
Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković kaže da je hapšenje osumnjičenog za paljenje automobila u Stražilovskoj ulici marketinško reagovanje novosadske policije, koje je posledica najave akcije ove stranke ispred sedišta Policijske uprave.
 
Kako navodi, "reklamno hapšenje" usledilo je pred njihovu akciju "Ko štiti Snajpera?" i to gotovo 20 dana nakon krivičnog dela, iako je postojao snimak počinioca. 
 
On poručuje i da "ceo grad zna ko stoji iza paljenja dva automobila", aludirajući na Slobodana Milutinovića Snajpera. 
 
"Da Narodna stranka nije zakazala konferenciju, kriminalac koji je ugrožavao život porodice žrtve ne bi bio uhapšen. Ako je to poruka načelnika Slobodana Malešića, da tim revijalnim hapšenjem pokušava da poništi ono što smo hteli da kažemo, nije uspeo. Posao Malešića i svih koji su radili na tom slučaju je da ga reše za 24 ili 48 sati, jer je postojao snimak i znalo se odakle potiče počinilac", poručuje Novaković.
 
  
 
Kako dodaje, aktuelna vlast štiti Slobodana Milutinovića Snajpera, jer je on "odavno trebalo da bude ne u pritvoru, nego u zatvoru". Novaković je Milutinovića označio kao "predvodnika jedne od najorganizovanijih kriminalnih grupa u Novom Sadu", pominjući i Zvonka Veselinovića, te Marka Bosanca Bosketa kao osobe važne za SNS zbog kupovine glasova. Novaković već izvesno vreme govori o ovom trojcu u kriminalnom kontekstu, optužujući aktuelnu gradsku vlast za saradnju sa njima.
 
Odmah nakon konferencije predsednika GO Narodne stranke, probrane novinare je u svoje prostorije pozvala i Srpska napredna stranka. Njima se obratila članica Izvršnog odbora SNS Dina Vučinić, koja je reagovala na tvrdnje opozicionog političara.
 
Vučinić je "udarila kontru" na optužbe Novakovića, iznevši tvrdnju da su mu poslove vodili pripadnici Zemunskog klana dok je on bio gradonačelnik. Kako navodi, laž je da u Novom Sadu postoje zaštićeni kriminalci, dodajući da grad nije sedište nijednog kriminalnog klana.
 
"Moramo da podsetimo Novakovića da je Snajper, o kom je danas govorio, uhapšen, i da je u pritvoru više od 40 dana. Bora je imao i naknadnu pamet zakasnele reakcije kada je govorio o razbojniku iz Stražilovske ulice. Policija sigurno ne radi na osnovu Borinih izjava i njegovih najava za medije. Moramo da ga podsetimo da je razbojnik koji je palio automobile u Stražilovojskoj ulici uhapšen juče. Isto tako će biti uhapšeni svi koji uništavaju tuđu imovinu, kao što je to uradio njegov sin na Bulevaru Evrope, kada se sukobio sa lokalom koji predstavlja štab SNS u Novom Sadu", navela je Vučinić.
  • NS

    28.10.2021 08:29
    Komedija
    Jel to znaci da mogu da palim kola po gradu i nakon toga slobodno da šetam na slobodi? Klasičan primer, da su kriminalci zaštićeni od krimosa na vlasti. Neće biti nikad bolje u ovoj nazovi državi.
  • Pravdoljub

    27.10.2021 19:30
    Gori vatra
    Interesantno je koliko pažnje se poklanja kada je obračun krimi grupa! Zašto se policija ne oglasi u vezi sa ostalim kriminalnim radnjama. Pa gorela su im vozila ispred nosa tj. ispred PU Novi Sad i naravno počinioci nepoznati a predmet arhiviran! Sramota, zar smo dobri samo kad plaćamo porez, a kada se očekuje elementarna zaštita, postajemo NULA!
  • Kakav spisak!

    27.10.2021 19:20
    A nije ni do pola...
    Hapšenje Veljka Belivuka
    Milutin Jeličić Jutka
    Laban Subotica
    Kupovina Kopernikusa
    Savamala
    Helikopter
    Megadiplomac – Stefanović i Mali
    Kopaonik
    Dragan Marković Palma
    Jovanjica
    Sin Željka Mitrovića
    Telekom
    Oliver Ivanović
    Mini hidroelektrane
    Doljevac
    Krušik
    Pandorini papiri.......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika