Lažna dojava o bombi prekinula suđenje za postavljanje bombe u zgradu bivšeg policajca na Detelinari

Glavni pretres dvadesetosmogodišnjem Đ. M. iz Zemuna kod koga je, prilikom hapšenja, pronađena eksplozivna naprava, prekinut je zbog lažne dojave o bombi u sudu.
Lažna dojava o bombi prekinula suđenje za postavljanje bombe u zgradu bivšeg policajca na Detelinari
Foto: 021.rs (arhiva)

On se sumnjiči da je u aprilu neovlašćeno nosio eksplozivna sredstva s daljinskim aktiviranjem koja je postavio u ulaz zgrade u kojoj stanuje nekadašnji novosadski policajac Dalibor Bogdanović Boća, u Ulici Ilije Birčanina 9.

Pre oglašavanja alarma za uzbunu juče, 17. novembra oko 12:20, osumnjičeni je priznao krivično delo koje mu se stavlja na teret, ali je dodao da je to učinio pod pretnjom ozbiljnog kriminalca čije ime ne sme da otkrije, piše Dnevnik

Kako je naveo, u to vreme je radio kao dostavljač i pozajmio je 50.000 dinara od jednog poznanika iz kraja.
 
"Iako je rekao da ne moram da žurim sa vraćanjem duga, početkom aprila je tražio da mu hitno vratim pozajmicu, a pošto nisam bio u prilici da to učinim, predložio mi je da donesem jedan paket iz Novog Sada i da ne moram da vratim dug", ispričao je i dodao da mu taj poznanik nije rekao šta je u paketu.
 
U Novi Sad je, naveo je, došao sa tim poznanikom koji ga je čekao u kolima.
 
Prema rečima branioca optuženog, Đorđa Markova, podnet je predlog za sklapanje sporazuma o priznanju krivice, u kojem je predložena kazna od dve godine zatvora ili veća, o čemu će se još razmatrati. Inače, za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od dve do 12 godina.
 
Nastavak suđenja zakazan je za 17. decembar.
 
Na snimku, koji se dan nakon incidenta pojavio na internetu, vidi se mlađi muškarac, koji s rancem ulazi u zgradu u Ulici Ilije Birčanina 9. Takođe se vidi mladić kako, s istim tim rancem, u kojem je kasnije pronađen eksploziv, izlazi iz zgrade.
 
Prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da je eksplozivna naprava ranije postavljena u lift zgrade, a da je uhapšeni Zemunac došao kako bi je uzeo i izneo iz zgrade.
 
On se nalazi u pritvoru, koji mu je poslednji put produžen, kako ne bi ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti. Prema nezvaničnim informacijama, dvadesetosmogodišnji Zemunac, nakon hapšenja, nije hteo da govori, niti je izneo odbranu.
 
Nastavak suđenja mladiću iz Zemuna održaće se u sredu, 17. novembra. Poslednje ročište je odloženo zbog štrajka advokata, a ni prethodno, 6. oktobra, nije održano, zbog toga što je branilac optuženog bio sprečen da pristvuje glavnom pretresu zbog bolesti.
Dalibor Bogdanović je bivši policajac, koji je penzionisan nakon ranjavanja u Ulici Laze Telečkog. U novosadskom Višem sudu u toku je postupak protiv njega i još četvorice zbog pokušaja otmice Gorana Cvijetića iz Budisave, za koga, kako su izjavili na suđenju sumnjaju da ima veze sa ubistvom Novosađanke Teodore Kaćanski, devojke jednog od optuženih za pokušaj otmice. 
  • Poljoprivrednik...n

    18.11.2021 10:18
    Neki pošten policajac,pisete o njemu ko da je nobelovac.
  • Milan NS

    18.11.2021 09:38
    A
    zna li neko GDE JE Dalibor Bogdanović Boća??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika