Ponavlja se suđenje novosadskom lekaru za obljubu devojčice, ona po treći put morala da da izjavu

Ponovljeno suđenje penzionisanom lekaru sudske medicine Š. T. (67), koji je u prethodnom postupku bio osuđen zbog pokušaja obljube dvanaestogodišnjakinje, počelo je u Višem sudu.
Ponavlja se suđenje novosadskom lekaru za obljubu devojčice, ona po treći put morala da da izjavu
Foto: 021.rs

Iako je devojčica već davala izjavu tokom istrage u Centru za socijalni rad i prilikom veštačenja, ona je ponovo saslušana po nalogu Apelacionog suda u skrin sobi kao posebno osetljiv svedok, piše Dnevnik.

U prethodnom postupku okrivljeni je osuđen na sedam godina zatvora zbog krivičnog dela koje je trajalo u periodu od marta 2018. do februara 2020. godine. 

Kako je tada obrazložila sutkinja Ivana Josifović, sud je prihvatio iskaz devojčice dat iz skrin sobe koji je bio jasan i detaljan, kao i na osnovu materijalnog dokaza, odnosno dnevnika devojčice.
 
"Kako nije bilo fizičkih tragova jer nije ni bila primenjivana sila, nema ni materijalnih dokaza u tom pravcu. To međutim, ne umanjuje uverenje suda koji je van razumne sumnje utvrdio da su se inkriminisane radnje dogodile", navodi se u obrazloženju presude, a prenosi Dnevnik.
 
Š. T. je uhapšen 5. marta 2020. godine pod sumnjom da je primoravao dvanaestogodišnjakinju da ga neprimereno dodiruje, a zauzvrat joj davao novac.
 
Nastavak glavnog pretresa je zakazan za februar sledeće godine.
  • LOL

    24.11.2021 13:08
    Dete je zlostavljano od svoje desete do dvanaeste godine i vi preispitujete da li je sedam godina previsoka kazna. Pa ko je tu lud?
  • Građanin u pokušaju

    24.11.2021 12:16
    Da li postoji neka institucija ili NVO da zaštiti to dete od daljeg maltretiranja?
    Može da se stekne utisak kao da se demorališu eventualne buduće prijave sličnih dela.
  • Novosađanka

    24.11.2021 10:04
    Ta nemojte kasti
    Zašto je ova devojčica morala ponovo da prolazi kroz to?! To je dete!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika