Počelo suđenje za pucnjavu na Novom naselju, okrivljeni pucao "kako bi sprečio eskalaciju događaja"

Suđenje tridesetčetvorogodišnjem Novosađaninu D. Dž, koji se sumnjiči za nasilničko ponašanje i pucanje iz gasnog pištolja u kafiću na Novom naselju, počelo je u ponedeljak, u Višem sudu.
Počelo suđenje za pucnjavu na Novom naselju, okrivljeni pucao "kako bi sprečio eskalaciju događaja"
Foto: 021.rs

On se tereti i za nošenje oružja, ali i posedovanje municije, piše Dnevnik.

Na početku glavnog pretresa optuženi je izjavio da je razumeo optužnicu, ali da ne priznaje delo koje mu se stavlja na teret i da se ne slaže sa navodima optužnice, nakon čega je izneo svoju odbranu.

On je ispričao da je prošle godine 16. novembra došao sa prijateljem u kafić na Novom naselju, gde je zatekao gotovo prazan lokal u kojem su bile samo dve devojke. 
 
Navodno, seli su za njihov sto, jer je njegov prijatelj poznavao jednu od njih. U toku razgovora jedna od njih ga je pitala čime se bavi, a kad je čula da ima građevinsku firmu upitala ga je da li može da zaposli njenog momka. 
 
"Mladić je ubrzo stigao, rekao da može da radi kao pomoćni radnik, i ja sam mu ponudio 35 evra na dan. On se obradovao i mi smo naručili nekoliko tura pića zaredom, ali se u jednom trenutku, nakon moje žargonske opaske uz psovku, bez loše namere, našao bezrazložno povređenim, loše me je shvatio i seo je za drugi sto", istakao je okrivljeni.
 
On je dodao i da mu je mladić konstantno dobacivao uvrede uz psovanje majke, provociranje i pretnje. 
 
"Udario sam ga dva ili tri puta, jer mi je psovao majku koja me je teškom mukom othranila, a ja sam mu dao posao. Gospodin čovek sam, građevinski inženjer i pametniji sam od njega, ali sam pogrešno reagovao. Pucao sam, oni su pošli u stranu, a ja sam otišao. Kasnije me je policija odvela", opisao je događaj optuženi.
 
On je istakao i da ga je mladić u jednom trenutku šutnuo u stomak, uz pretnje i mahanje prstom, a da ga je njegova devojka koja je prethodno sedela za istim stolom i radila kao konobarica udarila otvaračem za flaše u glavu. Kad je krenuo ka svom automobilu na parkingu u blizini lokala, mladić mu je uputio niz uvreda.
 
Rekao je da je izvadio startni pištolj, koji je nosio za pasom u predelu leđa, ispalio dva hica prema momku i njegovoj devojci, sa namerom da ih zaplaši, znajući da ih pri tom ne može povrediti, a kako bi sprečio eskalaciju događaja.
 
Okrivljeni je prvo je izjavio da mu je poznato da nije smeo da nosi oružje za koje nema dozvolu za nošenje, ali je promenio iskaz nekoliko minuta kasnije na pitanje svog branioca i rekao da nije znao da ga ne sme nositi.
 
Za bojevu municiju koja je pronađena u njegovoj kući i u automobilu jedan metak, rekao je da ne zna čije je, a da je metak iz kasete kola namenjen za lanac koji se nosi oko vrata. Napomenuo je da mu policija nije dozvolila da pozove advokata prilikom pretresa i da je tada bilo prisile, odnosno da su ga policajci u fantomkama tukli i naneli mu povrede.
 
Nastavak pretresa zakazan je za 21. januar naredne godine, kada će biti saslušani oštećeni i svedoci uz suočenja sa okrivljenim.
  • Aaat

    14.01.2022 00:58
    Molil lepo objašnjenje??!
    Kakve veze to ima ko je sta rekao,a rekla kazala. Mogu ja reci da mi bilo ko sta rekao... Rekla kazala...ili bez rodnog obelavanje "reklo se sta god je na umu"
    Pa sta?? Sloboda govora, uvreda sve to ima svoje pravne procese...
    Lik je izvadio pištolj opali, pravi metci ili ne, niko nije mrtav hvala bogu, al na kraju nikome nije dobro.
    Snimak postoji sve je jasno ko dan
  • Gojko

    25.12.2021 14:12
    dovoljno je
    dovoljno je videti kako ga botovi brane minusima, pa da znamo ko je i ciji je
  • Nina

    21.12.2021 17:08
    Ima dva pasoša i dva državljanstva i siguran je glas. Neka je proklet svako ko je doprineo uništavanju Novog Sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika