Novosadski carinik uzimao mito da ne kontroliše i ne carini pošiljke

Policija je po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsila carinskog službenika V. V. (54).
Novosadski carinik uzimao mito da ne kontroliše i ne carini pošiljke
Foto: Pixabay
On je uhapšen zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja.
Kako se sumnja, on je od aprila 2017. do maja 2019. godine od pet osoba zahtevao i primio novac koji su mu slali postnet uplatnicama da ne bi izvršio nadzor nad pošiljkama iz inostranstva niti da ih ocarini u skladu sa zakonskim propisima, čime ih je oslobodio plaćanja uvoznih dažbina, a za šta je od primaoca zahtevao novac u gotovini.
Takođe, on se sumnjiči da je od marta 2017. do septembra 2019. godine dolazio do podataka o pošiljkama i njihovim primaocima radi pribavljanja novčane koristi.
 
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

Teme

mito
  • Sale NS

    25.12.2021 16:44
    Postnet?!
    Hahahahaha....
  • Vlada

    25.12.2021 01:48
    Ovaj je verovatno bio najpošteniji lik na čitavoj carini pa su ga zato maknuli.
  • Mada

    23.12.2021 13:22
    Tako i treba
    Zabranjeno je uzimati mito za ovako nesto. Ti kriminalci samo ometaju svoje kolege koji jednostavno raspakuju paket i lepo ukradu sve sto je unutra tj. sto im se svidja i nikom nista. Mnogo je isplativije. I zato sad dostava sa AliExpress-a kosta 3 puta vise nego sam proizvod

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika