Krivične prijave zbog pranja novca i utaje poreza protiv šestoro iz Novog Sada, Temerina, Užica...

Podneta je krivična prijava protiv vlasnika i odgovornog lica privrednog subjekta iz Užica, odgovornog lica privrednog subjekta iz Česterega i još šest osoba iz Novog Sada, Zvečana, Užica i Temerina.
Krivične prijave zbog pranja novca i utaje poreza protiv šestoro iz Novog Sada, Temerina, Užica...
Foto: Pixabay
Prijave su podnete zbog pranja novca i poreske utaje.
Poreskom utajom oštećen je budžet Srbije za više od 25 miliona dinara, a pranjem novca pribavljena je protivpravna imovinska korist u iznosu od preko 61 milion dinara.
"U periodu od 7. marta 2018. do 16. decembra 2019. godine vlasnik i odgovorno lice privrednog subjekta iz Užica je, uz pomaganje odgovornog lica drugog privrednog subjekta koji je ispostavljao lažne fakture za navodno isporučenu robu ukupne vrednosti 70.992.906 dinara, neosnovano iskoristio prethodni PDV iskazan u podnetim poreskim prijavama u ukupnom iznosu od 11.494.000 dinara", navodi se u saopštenju Poreske uprave.
 
Neosnovano su uvećani troškovi koji se odnose na fiktivnu nabavku robe od dobavljača u ukupnom iznosu od 91.798.652 dinara, čime je umanjena poreska osnovica i manje obračunat porez na dobit pravnih lica za 2018. i 2019. godinu u iznosu od 13.769.799 dinara.
 
Tri osumnjičene osobe su uhapšene, a jednom od njih određena je i mera zadržavanja do 48 časova, dok se četiri osumnjičena lica nalaze u pritvoru povodom ranije podnete krivične prijave Poreske policije. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika