Kontić još dva meseca u pritvoru, na suđenje direkt iz zatvora na Klisi

Ivan Kontić (31) iz Nikšića, koji je optužen da je 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici prebijanjem pokušao da ubije M. M. (29) iz Beograda, ostaje u pritvoru.
Kontić još dva meseca u pritvoru, na suđenje direkt iz zatvora na Klisi
Foto: 021.rs
"Dnevnik" piše da je njemu rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Novom Sadu ponovo produžen pritvor do 31. marta, tako da će na glavni pretres, koji je zakazan za 14. mart, biti doveden iz Okružnog zatvora na Klisi.
Osim njega, na optuženičkoj klupi naći će se i O. L, koji se sumnjiči da je učestvovao u tuči i L. V, koji se tereti da je pomogao O. L. posle počinjenog krivičnog dela. Njih dvojica su u pritvoru proveli mesec dana, nakon čega su pušteni da se brane sa slobode.
Početak suđenja je do sada dva puta odlagan, i to najpre, 1. decembra prošle godine, a potom i 29. decembra, zbog bolesti sudije.
 
Na pripremnom ročištu, održanom 1. novembra prošle godine, koje je bilo zatvoreno za javnost, sva trojica optuženih su negirali da su počinili krivično delo za koje se terete. Kako je tada za "Dnevnik" rekao jedan od Kontićevih branilaca, advokat Dejan Bugarski, prvi put su imali priliku da iznesu pred sudom stavove odbrane u vezi sa činjeničnim i pravim pitanjem bez ometanja od strane organa postupka i prvi put je zapisnik sačinjen tačno i nepristrasno bez očigledne tendencije ka malicioznoj interpretaciji svega što je rečeno u korist odbrane, kao što je do sada bio slučaj pred tužilaštvom.
 
Podsetimo, Kontić se tereti da je 24. avgusta prošle godine pretukao M.M. ispred kladionice na Bulevaru oslobođenja. M.M. je završio u bolnici, dok je Kontić još nekoliko dana bio u Srbiji, a javnost je o brutalnom prebijanju saznala iz video snimka koji se pojavio na društvenim mrežama. 
 
U prvom trenutku policija i tužilaštvo su sporo reagovali na snimak i čak se međusobno optuživali za loše povučene poteze, a Kontić se našao u Crnoj Gori. Tek posle nekoliko nedelja je, po poslatoj poternici, pronađen u Podgorici.  
 
On je kasnije na saslušanju tvrdio da nije pobegao iz Srbije, već je u Crnu Goru otišao pre bilo kakvog pokretanja postupka protiv njega. Takođe, u tužilaštvu je 11. decembra prošle godine negirao krivicu i tvrdio da je bio prvi napadnut, da je snimak s nadzornih kamera isečen i da je javnosti prikazan samo deo događaja. Kontić je tada ispričao i da nije imao nameru da ubije oštećenog.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika