Doktorka novosadskog Doma zdravlja i još dvoje uhapšeni zbog lažnih potvrda o vakcinaciji

Doktorka Doma zdravlja "Novi Sad" D.P.U. (42) i još dve osobe uhapšene su zbog sumnje da su vršile malverzacije u vezi sa potvrdama o vakcinisanju protiv kovida, dok se za još jednom osobom traga.
Doktorka novosadskog Doma zdravlja i još dvoje uhapšeni zbog lažnih potvrda o vakcinaciji
Foto: 021.rs
Zbog postojanja sumnje da su zloupotrebili službeni položaj policija je uhapsila doktorku i S.A. (42), dok se M. B. (31) tereti za falsifikovanje isprave.
Kako se sumnja, D. P. U. je, iskoristivši svoja ovlašćenja, za više osoba sačinila potvrde o vakcinaciji, lažno prikazujući da su se te osobe vakcinisale, iako to nisu učinile.
Osumnjičeni S. A. i tridesetsedmogodišnja ženska osoba za kojom se traga su, kako se sumnja, dostavljali doktorki lične podatke za sebe, osumnjičenog M. B. i druga lica, da bi od nje za novčanu nadoknadu dobili potvrde o izvršenoj imunizaciji, iako su znali da su te potvrde lažne.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Jelena

    18.02.2022 03:05
    A na skici direktor Doma zdrqvlja i doktorka.Da nije zl9sno bilo bi smesno.Moja kum radi u domu zdrvlja kaze na pste ruke mozes mbrojati kji nisu uz direktor a pqmetni ljudi, a odtali zn se koja ke cen zaposlenj.uzas,Dajte imena
  • Mirka

    14.02.2022 10:47
    Zašto
    Zašto samo inicijali.Kada idu na stub srama, napišite imenom i prezimenom ,da znamo sa kim imamo posla kada dodjemo u ambulantu.Lekarska etika dotičnih na zavidnom nivou.
  • GL

    13.02.2022 21:07
    Kadija i sudija

    Osudjuje se bez sudjenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika