Ponovo odloženo suđenje Zemuncu za postavljanje bombe u zgradu bivšeg policajca na Detelinari

Suđenje dvadesetosmogodišnjem Đ. M. iz Zemuna kod koga je, prilikom hapšenja, pronađena eksplozivna naprava nije održano zbog izostanka jednog porotnika.
Ponovo odloženo suđenje Zemuncu za postavljanje bombe u zgradu bivšeg policajca na Detelinari
Foto: 021.rs

Prethodno je u januaru pretres bio odložen zbog bolesti sudije, dok je pretres u novembru prekinut zbog dojave o bombi u sudu, piše Dnevnik.

Jedno ročište je ranije odloženo zbog štrajka advokata, a jedno zbog bolesti advokata odbrane.

Đ. M. se sumnjiči da je u aprilu prošle godine postavio eksplozivnu napravu s daljinskim aktiviranjem u ulaz zgrade na Detelinari u kojoj stanuje nekadašnji novosadski policajac Dalibor Bogdanović Boća. 
 
Đ. M. se od hapšenja nalazi u pritvoru.
 
Novo ročište zakazano je za 17. februar.
 
Inače, Dalibor Bogdanović je bivši policajac, koji je penzionisan nakon ranjavanja u Ulici Laze Telečkog. U novosadskom Višem sudu u toku je postupak protiv njega i još četvorice zbog pokušaja otmice Gorana Cvijetića iz Budisave, za koga, kako su izjavili na suđenju, sumnjaju da ima veze sa ubistvom Novosađanke Teodore Kaćanski, devojke jednog od optuženih za pokušaj otmice.
  • Vihor 92

    11.02.2022 20:35
    Iz lošeg semena , teško dobar
    Bože pomozi, ne može se mukica rešiti karme pokojnog Radenka Popovića Crnog nikako.... A zamislite tek kada ga Crni sretne gore negde ...? Od loše reprodukcije retko je dobar klas... A i to su vam pojedini srpski policajci, čast izuzecima. Malo bi da budu policajci, malo kriminalci . U zavisnosti od potrebe i kako im situacija nalaze. Narod ih školuje, oblaci i plaća. Pa bi svoje potencijale trebalo da okrenu tom narodu a ne da obraz i čast prodaju za račun materijalnih stvari. A posle kada neslavno završe, onda je uvek neko drugi kriv....
  • RAN.CO

    11.02.2022 18:45
    nezamenjivi
    Procesi se odlazu u nedogled zbog:sudija,vestaka,svedoka,porotnika ITD.kao da za te ljude,gospodu nema zamene.Totalna opstrukcija u sudstvu a kazemo pravna drzava.Sve takve i slicne predmete treba resavati po kratkom postupku.
  • Pićuka

    11.02.2022 16:45
    Običnog čoveka, nesretnika , će da je..u uzduž i popreko a ovakvima se odlaže do beskonačnosti. Važno je da imamo pravnu državu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika