Osumnjičeni za ubistvo Blekija može dobiti najmanje 10 godina ili doživotnu kaznu zatvora

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Ž. R. (21 zbog sumnje na teško ubistvo novosadskog uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija.

Ž.R. se sumnjiči da je tukao poznatog uličnog svirača, koji je od dobijenih batina preminuo.

Kako navodi Tužilaštvo, za ovo krivično delo osumnjičeni može dobiti kaznu zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

"Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu 9. februara 2022. godine u jutarnjim časovima, u ulici Kosovskoj, kada je na pri izvršenju razbojništva na svirep način lišen života Kristijan Kostić iz Novog Sada, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je tužilaštvo donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Ž.R. (2001) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Teško ubistvo, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 114, stav 1. tačka 1 i 4, kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom", precizira se u saopštenju.
 
Osumnjičeni muškarac iz Žablja je danas saslušan u tužilaštvu koje je nakon toga predložilo sudu da mu odredi pritvor iz svih zakonskih razloga - zbog opasnosti od bekstva, opasnosti od uticaja na svedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti. Nakon što je sud odobrio, njemu je određen pritvor do 30 dana.
 
"Povodom ovog događaja, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nastavlja da sprovodi istragu, u okviru koje će hitno preduzimati sve dokazne radnje, dok će dalje procesne odluke donositi u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena", navodi se u saopštenju tužilaštva.
 
U saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, na osnovu naloga javnog tužilaštva, posle izvršenog krivičnog dela, istog dana, uhapšen je osumnjičeni Ž.R, te mu je bilo određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova. 
Podsetimo, Kristijan Kostić Bleki ubijen je u ranim jutarnjim časovima u sredu, kada ga je napao dvadesetjednogodišnji mladić. Novosađani su se u četvrtak okupili na Trgu slobode i kod podzemnog prolaza kako bi odali počast voljenom muzičaru.
  • boringoldfart

    14.02.2022 15:40
    Sasvim je dovoljno 40 g. bez prava na uslovni odpust ili bilo kakvo smanjivanje kazne! Vidim da je veliki broj komentatora za dozivotnu, problem kod dozivotne je sto, dok je u zatvoru, moze da uradi sta god hoce, ponovo ubije nekog zatvorenika, strazara... Ovako, kad izadje sa 61 godinom, sam ce da se, vrlo brzo, baci pod voz! I, jalove su nade da ce ostali zatvorenici nekako da mu naude, to tako ne funkcionise...
  • DavorV

    14.02.2022 14:09
    Bleki, pamtiću te dok sam živ
    Znam, svirao bi ti i njemu, takav si bio.
    Žao mi je druže, žao mi mene, nije to viśe ta ulica. Nema zvuk, nema ritam, nema tu toplinu... Ne mogu više pisati, ne vidim slova....
  • Dusan Dzigurski

    13.02.2022 22:23
    Novi Sad je postao jako bolesna sredina. Nema ni trunke nade za nas, naprotiv, bice jos gore, ovi sto sada odrastaju ce biti prave zivotinje bez emocija. Ubijace normalne ljude jos cesce. Treba bezati od ljudi u Novom Sadu, zatvoris se u svoj stan ili kucu i zivis neki svoj zivot.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika