Stigla presuda za ubistvo na Klisi: Novosađanin osuđen na devet godina zatvora

Viši sud u Novom Sadu doneo je presudu kojom je R. M. (51) iz Novog Sada oglašen krivim za ubistvo rođenog brata Žareta na Klisi.
Stigla presuda za ubistvo na Klisi: Novosađanin osuđen na devet godina zatvora
Foto: 021.rs

On je bio optužen da je iz pištolja usmrtio brata u dvorištu porodične kuće 12. juna 2020. godine.

R. M. je prvostepeno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od devet godina, odnosno osam godina za ubistvo, a godinu dana za nezakonito nošenje oružja, piše Dnevnik.

Obrazlažući presudu, sudija Vidoje Mitrić je rekao da se veće za ovu kaznu odlučilo imajući u vidu da je u pitanju neosuđivano lice, kao i da je nesumnjivo dokazano da je počinio ovo krivično delo.
 
Vreme provedeno u pritvoru, od 12. juna 2020. godine, kada je lišen slobode biće mu uračunato u kaznu, a pritvor mu je produžen do upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne.
 
R. M. je na početku suđenja rekao da se kaje zbog svega što se dogodilo i rekao da će do kraja života žaliti za bratom. Kako je rekao, pucao je u brata ne s ciljem da ga ubije, već da zaštiti svoj život. 
 
Njih dvojica 20 godina nisu bili u dobrim odnosima, a veoma često je bilo nasilnih situacija. Nijedan nasilan slučaj nije prijavljen policiji.
 
Na dan ubistva, komšije su čule četiri pucnja. Ekipa Hitne pomoći je došla po prijavi u 15.56 časova, ali Žare je već bio mrtav. Osumnjičeni R. M. je ubrzo uhapšen.
  • Dea

    26.02.2022 10:00
    8 god.a ubio coveka?
    Bravo za pravosudje, bravo
    Pa se vi sutra ljudi borite za neku pravdu.. nema pravde
    Kakva samoodbrana, ako ga je ubio sa ledja?? Boze ti sacuvaj i sakloni
  • Musa kesedžija

    25.02.2022 17:10
    Sladoled
    Znači toliko vredi život u ovoj vukojebini od države.
  • Pers

    25.02.2022 13:48
    Jadno i bedno sudstvo
    Jadno i bedni sutstvo ovaj je za svaki metak dobio po godinu...ubio ga sa ledja dok je covek krpio fasadu...zakija vise nema a ova spodoba ce izaci napolje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika