Odloženo suđenje vođi kavačkog klana Radoju Zviceru

Suđenje vođi kavačkog klana Radoju Zviceru odloženo je u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu.
Odloženo suđenje vođi kavačkog klana Radoju Zviceru
Foto: 021.rs

Razlog je potreba Zvicerovog branioca da se upozna sa sadržajem optužnog akta, s obzirom na to da je rešenjem suda 1. marta određen za branioca.

Prethodni branioci otkazali su punomoć zbog prezauzetosti, piše Dnevnik.

Početak glavnog pretresa, koji obuhvata i proces protiv bivšeg policajca Milenka Đukića, zakazan je za 8. april.
 
Optužni predlog tereti ga za navođenje na overu neistinitog sadržaja i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.
 
Sudiće mu se u odsustvu budući da je i dalje u bekstvu. Radoje Zvicer je, uz Slobodana Kašćelana, označen kao vođa kavačkog klana koji se, osim škaljarskog, dovodi u vezu sa trgovinom narkoticima, ubistvima i drugim krivičnim delima. 
 
Zvicer se, inače, nalazi u bekstvu od februara prošle godine, nedugo nakon što su uhapšeni Veljko Belivuk i Marko Miljković. On je i ranije, godinama živeo van Crne Gore. Jedan period se, navodno, skrivao u Nemačkoj, a iz jedne u drugu zemlju Evropske unije prelazio je koristeći se lažnim dokumentima koje je preko svojih kanala nabavio u Bosni i Hercegovini.
 
Pre dve godine, dok je boravio u Ukrajini, pokušan je atentat na njega, ali mu je supruga u poslednjem momentu spasila život. Okružni sud u Kijevu je zbog pokušaja atentata na Radoja Zvicera naložio je da se ponovo saslušaju i on i njegova supruga Tamara. Međutim, s obzirom da je vođa kavačkog klana u bekstvu, pitanje je kada će ga ponovo ispitati.
 
Ovaj Kotoranin, kojeg godinama označavaju vođom kavačkog klana, u sukobu je sa škaljarskim klanom od 2014. godine zbog nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji, a taj rat između dva suprostavljena kotorska klana, prema pisanju medija, postao je sukob do istrebljenja.
  • Dobri

    03.03.2022 13:04
    Hahahabahahahahaha
    Kakva parodija od države, od zemlje, od naroda, fuj! Gari unapred osuđen od strane zvalavog precednika i podguznih mu saradnika za pokušaj atantata na istog tog zvalavog, ali na kraju ce da mu sude zbog parking kazne, otprilike! Naravno mora da prodje neko vreme, sve to lepo da se rastegli da narod zaboravi, jer prosečnom smrdinu memorija doseže do juče - preključe!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika