Crn dan za bicikliste: Žena oborena u centru, muškarac naleteo na otvorena vrata parkiranih kola

U Novom Sadu u ponedeljak su zabeležene tri nezgode u saobraćaju u kojima je bilo povređenih.
Crn dan za bicikliste: Žena oborena u centru, muškarac naleteo na otvorena vrata parkiranih kola
Foto: 021.rs

Portparol Hitne pomoći doktor Zoran Krulj kaže za 021.rs da su u ovim nezgodama povređene tri osobe. 

Prva nezgoda se dogodila u 9:40 časova na uglu Masarikove i Jovana Subotića. U ovoj nezgodi je automobil oborio biciklistkinju staru 47 godina. Ona je nakon zbrinjavanja na licu mesta prevezena u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.
Hitna pomoć je intervenisala i u 11:04 časova u Heroja Pinkija kod broja 47 gde su se sudarili automobil i autobus. U ovoj nezgodi povređena je žena stara 55 godina kojoj je pružena pomoć na licu mesta i nije bilo potrebe za daljim transportom u bolnicu.
 
Treća nezgoda se dogodila u 15:24 časova u Vojvođanskih brigada kod broja 20. U ovoj nezgodi je povređen biciklista star 21 godinu koji je naletao na otvorena vrata parkiranog automobila. Hitna ga je nakon pružene pomoći prevezla u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine. 

Teme

udes
  • Bojan

    17.03.2022 19:23
    @Pera

    Da li si ti ladno citirao član zakona i onda dopisao śta ti odgovara? Stvarno je neophodno uvesti mentalnu evaluaciju kod polaganja za vozačku.
  • Zemlja čudesa

    16.03.2022 19:36
    Uz bicikl obavezno poneti sa sobom u vožnju i mozak! Vodite računa o sebi jer i ako ste 100% u pravu - i dalje ste nezaštićeni. Lako zadobijate teške i fatalne povrede, ostajete invalidi. Budala za volanom automobila ima koliko ti srcu drago, ali oni imaju tonu gvožđa i airbegove oko sebe, a dobiće 3-4 godine zatvora što su vas ubili.
  • Pera

    16.03.2022 16:07
    @Bojan

    Bicikl u Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima

    clan 9:

    9. Raskrsnice i prava prvenstva

    Ako saobraćaj nije regulisan znakom, semaforom, ili saobraćajcem, važi pravilo desne ruke, tj. vozila koja (vam) dolaze sa desne strane imaju pravo prvenstva.

    Biciklisti na pešačkom prelazu moraju sići sa bicikla i gurati ga preko raskrsnice, hodajući.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika