Malešićev advokat: Nema osnova za pritvor ili krivični postupak

Načelnik novosadske policije Slobodan Malešić priveden je sinoć po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal. Sa Malešićem su uhapšene još tri osobe.
Kako piše Insajder, Malešić se tereti da je policajcu iz PU Užice naložio da ne izvrši kontrolu poslovanja jedne firme iz Prijepolja.
U ovom postupku, Malešića brani advokat Veljko Delibašić koji za Insajder kaže da je Malešić na saslušanju negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret.
"Pažljivo sam pročitao krivičnu prijavu i moj stav je da ne postoji osnovana sumnja da je Malešić izvršio bilo koje krivično delo, tako da nema osnova da se vodi krivični postupak, kao ni osnova da mu se odredi pritvor", kaže Delibašić za Insajder.
 
Prema rečima Delibašića, Malešić se sumnjiči da je uticao na policajca iz PU Užice da ne izvrši kontrolu poslovanja jedne firme, koju je prethodno policija već kontrolisala.
 
"Nakon policijske kontrole, Više javno tužilaštvo u Kraljevu je donelo stav da nema elemenata krivičnog dela. Nakon toga, policajac iz PU Užice je telefonom pozvao Malešića i rekao mu da ga šef ponovo šalje tu firmu, u kontrolu i da ne zna šta da radi s obzirom na stav Tužilaštva. Malešić mu je na to rekao da postupi po zakonu", kaže Delibašić.
 
Prema saznanjima Insajdera, pored Malešića priveden je i policajac iz PU Užice, kao i vlasnik firme koje je bila pod kontrolom policije. Oni su oko ponoći sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje se do sada nije oglašavalo u vezi sa ovim hapšenjima.
 
Više o Slobodanu Malešiću možete čitati u posebnom tekstu OVDE, dok o tome kako Novi Sad nema sreće sa načelnicima policije možete čitati u posebnom tekstu OVDE.
  • realan

    05.04.2022 16:27
    Lepo drustvance
    brani doticni advokat. Pogledajte samo tu njegovu klijentelu, sve postenjacina do postenjacine..

    Povodom krivične prijave podnete protiv generalnog direktora fudbalskog kluba Partizan i još troje lice, zbog navodne zloupotrebe položaja odgovornog lica, za Kurir je ekskluzivno izjavu dao Vazurin advokat Veljko Delibašić.
    Gavrićev advokat Veljko Delibašić izjavio je juče da će u slučaju da Južnoafrička Republika izruči njegovog klijenta podneti zahtev Višem sudu u Beogradu da se proces ponovi. Ovo je inace u pitanju ubica Arkana.

    Veljko Delibašić tvrdi da je belgijski sud za ubistvo Envera Hadrija osudio trojicu Srba iako nije utvrdio ključne činjenice o zločinu, već je doneo presudu na osnovu nagađanja.

    inace potpredsednik advokatske komore srbije. Dakle, kakav klijent takav i advokat, sa reputacijom i cinom!


  • Uglješa

    05.04.2022 15:05
    Franfurt am Main
    05.04.2022 • 14:08
    Učite strane jezike deco
    A advokat koji priča o "Zakonu" radi RADI BEZ FISKALNE KASE I BEZ OBAVEZE PRIJAVLJIVANJA PROFITA SVOG RADA BILO KOME uključujući i "obaveze prema"državi" i priča o "ZAKONU"

    Babi od 82 godine obavezna fiskalna kasa od narednog maja meseca na poslednjog tezgi na lokalnoj pijaci koja prodaje 8 krompira i 2 kilograma jabuka a advokatu koji brani Načelnika PU Novi Sad nikakva obaveza evidentiranja svog profita kao ADVOKATA unazad od završetka pravnog "fakulteta".

    Da li si možda, kojim slučajem, ikada u svom životu čuo za paušal ?
  • kole

    05.04.2022 14:58
    neki poštenjačina
    Ispade da je načelnik PU Novi Sad neki poštenačina.
    Nema poštenih, da je pošten ne bi bio načelnik. To je prvo pravilo. Poštenih više nema. Pametni i pošteni ćute i povlače se, nepošteni, nemoralni, nesavesni, nestručni, neobrazovani, halavi, halapljivi, proždrljivi, želji vladanja su unazad par decenija na vlasti. Zato propadamo, zato nam deca beže iz zemlje. Kakav e to načelnik koji se vidja sa kriminalcima....*

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika