Biciklista oborio ženu u Cara Dušana, Hitna pomoć intervenisala u još pet udesa

Ekipe Hitne pomoći intervenisale su zbog šest saobraćajnih nezgoda koje su se prethodnog dana dogodile u Novom Sadu i okolini.
Biciklista oborio ženu u Cara Dušana, Hitna pomoć intervenisala u još pet udesa
Foto: 021.rs
Prva se dogodila oko 8.45h, u Ulici Bajči Žilinskog, kod broja 11, kada je u sudaru dva vozila povređen 50-godišnji muškarac, koji je prevezen u Urgentni centar, kaže za 021.rs doktorka Hitne pomoći Nikolina Marić.
U podne je, u Ulici cara Dušana, kod broja 32, biciklista naleteo na ženu koja je išla peške. Četrdesetogodišnja žena je prevezena na hirurgiju Urgentnog centra.
U Futogu je, u Rade Kondića, ispred broja 19, oko 18.40h, došlo do sudara dva vozila u kojem je povređena žena stara 68 godina, koja je takođe prevezena na hirurgiju.
 
Još jedan pešak oboren je oko 19.15h, na uglu ulica Braće Popović i Stevana Mokranjca. Povrede je zadobio mladić star 24 godine koji je prevezen u Urgentni centar.
 
Samo pet minuta kasnije, na izlazu iz Rumenke prema Bačkom Petrovcu, došlo je do sudara dva vozila, nakon kojeg su žena i dvoje dece koja su stara dve i četiri godine, iako nisu imali povrede, prevezeni u bolnicu na preglede.
 
Nešto pre 20.30h, na Međunarodnom putu u Kisaču, u sudaru dva vozila, povređena je 48-godišnja žena koja je prevezena u Urgentni centar, i dva mladića stari 18 i 20 godina, koji su zbrinuti na licu mesta.
  • Bojan

    28.04.2022 14:36
    Šta reći, u 5-6 objavljenih komentara imamo bulumentu koja tripuje da peške imaju prednost kad prelaze preko biciklističke staze, vozače koji misle da imaju prednost na pešačkom u odnosu na BILO KOGAV ko ga prelazi... Da ne govorimo o tome da ne znaju ni reč "bicikl" da napišu pravedno, očigledno ni pismenost nije osnovni kriterijum za dobijanje vozačke.
  • Zivan

    28.04.2022 11:04
    Gro biciklista su prava opasnost za ljude a odnedavno su im glavna konkurencija elekto-trotinetasi.
    Saobracajna nekultura najgore vrste.
    Kada ce poceti kaznjavanje onih koji voze bicikl trotoarom?
    Od tih kazni bi se budzet napunio bolje nego od turizma.
  • Mare

    28.04.2022 10:20
    Ne lupetajte
    Ne kazem da biciklisti imaju pravo da voze kao ludi trotoarom i kroz pesacku zonu, narocito dostavljaci hrane, ali ni pesaci nemaju kulturu gledanja kada prelaze biciklisticku stazu ili je koriste kao trotoar. Zamislite da pretrcavate ulicu a da ne gledate da li idu kola. Ko je u ovom slucaju kriv zavisi od toga gde je biciklista udario pesaka, na stazi ili na trotoaru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika