Bivši direktor "Radosnog detinjstva" oslobođen optužbe za zloupotrebu službenog položaja

Bivši dugogodišnji direktor PU "Radosno detinjstvo" Borislav Samardžić oslobođen je u prvostepenom postupku optužbe za zloupotrebu službenog položaja.
Bivši direktor "Radosnog detinjstva" oslobođen optužbe za zloupotrebu službenog položaja
Foto: 021.rs

Protiv njega i pravnika, koji je u međuvremenu preminuo, vođen je postupak koji je obustavljen, pa je po preciziranoj optužnici suđeno samo Samardžiću, piše Dnevnik. 

Prema navodima optužbe, on je, od februara 2006. do jula 2012. godine, prvo kao vršilac dužnosti, a potom kao direktor, nevršenjem svoje dužnosti i iskorišćavanjem službenog položaja protivpravno pribavio više od dva miliona dinara. 
Pre oslobađajuće presude, njemu se pripisivalo da mu je ovaj iznos isplaćen kao veći od dozvoljenog, na ime neto plate, po osnovu uvećanog koeficijenta za obračun i stimulacije, na taj način što nije obustavio izvršenje odluke upravnog odbora.
 
Kako se navodilo u optužnom aktu, on je znao kao lice koje se stara o zakonitosti rada ustanove da Upravni odbor čiji je osnivač Grad Novi Sad nije nadležan za povećanje koeficijenta za obračun plate direktoru.
 
Optužnica je podignuta 2016. godine.
  • budzetlija

    08.05.2022 00:14
    Duska
    Ma sta kazete Duska koga vi placate i ono sto je trebalo da platite niste placali a sad kada je sve za dzabe i to vam ne odgovara pa sta vi hocete da promenite svest radnika u radosnom detinjstvu pa vi treba da se pitate dali ste zdravi u toj glavi i da se malo ponasate dostojanstveno a ne bezobrazlukom i to sto vam drugi cuva dok lezite i neradite do je osnov za ovakvo ponizavanje ali ni to vam nije trebalo dozvoliti cuvajte sami svoje dete za dzabe pa osetite na svojoj kozi kako je pa onda komentarisite sve jer svaki komentar vam se suvise suvisan da bi nesto protiv toga rekli.
  • Mima

    06.05.2022 16:36
    Za Dušku
    Lepo zvuči da vam dete jede pomije, a ide u državni vrtić iz vašeg inata. Mogli bi da promenimo ugao gledanja. Pošto vam vaspitači kukaju i na vašoj su grbači, najbolje da zatvorimo vrtiće (besplatno predškolsko vaspitanje i obrazovanje), pa da vaše dete bude samo na vašoj grbači, da lepo vi platite hranu, čuvanje, negu, obrazovanje iz sopstvenog džepa, da vaše dete ne bude na grbači ovog grada. Može i tako. Ovo se odnosi samo na vas, ne na ostale kulturne i sposobne roditelje. Pozdrav
  • @Duška & B

    06.05.2022 15:07
    Oba zlurada komentara. Jelovnik je dostupan na sajtu. Detetu kad se ne svidja, ne jede. A za B: neću da plaćam
    privatni iz inata. Plaćam neradnike iz G.U. godišnje 2 miliona dinara poreza i svako jutro slušam nezadovoljno osoblje RD kako im je puno dece, kako ovo, kako ono. Gospodo i gospođe, uvek postoji rešenje: ako niste sposobni ili vam se ne svidja posao i zarada, menjajte nešto. Ne očekujte da stalno budete na našoj grbači. Isto važi i za sve ostale budžetlije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika