Održano pripremno ročište za ubistvo MMA borca i ranjavanje Goranca u Novom Sadu

Pripremno ročište za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (48), za koje se terete Dalibor Bogdanović Boća i D. J. (43), održano je u Višem sudu u Novom Sadu.
Održano pripremno ročište za ubistvo MMA borca i ranjavanje Goranca u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Branioci dvojice osumnjičenih su predložili da se njihovim klijentima ukine pritvor, piše Blic

Ovaj predlog je odbijen i vraćeni su u pritvor koji je produžen do 9. jula. 

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je protiv njih dvojice podiglo optužnicu 11. marta zbog opravdane sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
 
Gorana Kovačevića Goranca i Uroša Stefanovića napadači su 2. septembra prošle godine presreli kolima u Cankarevoj ulici kod broja 8. Iako su njih dvojica pokušali da pobegnu, napravljena im je sačekuša i na njih otvorena vatra.
 
Tada je ubijen 27-godišnji Uroš Stefanović, koji je s Goranom Kovačevićem ušao u pasaž zgrade u Cankarevoj.
 
Prema nezvaničnim informacijama, MMA borac je stradao kada je otvorena vatra iz automobila marke pežo, gde je bio bar jedan napadač se bacio pred Goranca kako bi ga zaštitio i primio je nekoliko hitaca u telo. On je preminuo na licu mesta, dok je Kovačević ranjen u ruku.
Za Daliborom Bogdanovićem i D. J. je 7. septembra prošle godine raspisana poternica. Nepune dve nedelje nakon pokušaja ubistva Goranca i likvidacije Uroša Stefanovića, prvo se predao D. J, a potom 9. marta ove godine i Bogdanović. 
 
Glavni pretres zakazan je za 15. i 16. jun. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika