021 otkriva: Ovo je preteći mejl koji je stigao u novosadske škole - banalan tekst s lošim prevodom

Svi direktori OŠ na teritoriji Južnobačkog okruga su mejlom noćas dobili dojavu o bombi.
021 otkriva: Ovo je preteći mejl koji je stigao u novosadske škole - banalan tekst s lošim prevodom
Foto: 021.rs

U mnogim školama je stiglo obaveštenje da se nastava otkazuje za ceo dan, a u pojedinim će popodnevna smena biti onlajn.

Uvredljiv mejl besmislenog sadržaja na ćirilici je poslat oko 4 ujutru na adrese direktora škola širom Vojvodine, a navodi se da je "podmetnuto mnogo bombi", uz opis "osveta".

Pogledajte mejl do kojeg je došla redakcija 021.rs.

"Mrzimo ljudsko društvo i mrzimo da budemo deo njega! Mrzimo besmislenost ljudskog života! Mrzimo baš ovaj život! Vidimo samo jedan način da to opravdamo: uništiti što više ljudskih čestica komposta. To je jedina ispravna i vredna stvar koju svako od nas može da uradi u životu, jedini način na koji možemo da se opravdamo, jedini način na koji možemo da učinimo svet boljim mestom. Put ljudskog opstanka i samousavršavanja je pogrešan, vodi u ćorsokak, u uništenje svega drugog, svega stvarno živog. Evolve! Shvatite, konačno, svoje pravo značenje i mesto u ovom svetu! Shvatite da ste vi tu suvišni, vi ste genetsko đubre koje ne bi trebalo da bude, đubre stvoreno slučajno kao rezultat evolucione greške, đubre koje treba uništiti", navodi se u mejlu.

Ovaj mejl je dobilo 135 škola u Vojvodini.

  • Zare

    23.05.2022 09:54
    Google translate.
  • J.D.

    23.05.2022 02:26
    A"New Now" nikom ništa?
    Seća se neko rekonstrukcije ispred Pozorišnog Trga pre par meseci kada je za 4 miliona eura para poreskih obveznika Novoga Sada napisano na engleskom google translate"New Now" umesto "NOVI SAD".Ne seća se niko?

    ---


    VIDEO, FOTO: Šta sve piše na memorijalnoj traci punoj grešaka u centru Novog Sada?

    Novi Sad
    23.12.2021.
    13:00 > 20:06

    Činjenične, pravopisne i gramatičke greške u obe verzije, a naročito u verziji na engleskom jeziku, prostiru se memorijalnom trakom rekonstruisanog Pozorišnog trga u Novom Sadu.

    Čelnici grada uložili su 410 miliona dinara u novi Pozorišni trg i njegovu prvu fazu. Međutim, analizirajući svaku tablu od korten čelika postavljenu na ovom trgu, uočavaju se greške koje će sačekati bilo kog građanina ili turistu u obilasku.

    Prevod dela table na kojoj je pisalo "POČETAK NOVOG. SADA!" u "THE BEGINNING OF NEW. NOW!" izazvao je najveću pažnju javnosti i medija. Ipak, ukoliko se izuzme nespretna igra rečima, ovo i ne bi trebalo da predstavlja toliki problem u odnosu na neke druge faktičke i gramatičke greške, prvenstveno u prevodu na engleski jezik.

    Portal 021.rs vam donosi sadržaj kompletne memorijalne trake i ukazuje na propuste koji sugerišu da na prevodu nije angažovan profesionalni prevodilac za engleski jezik. Takođe, ističe se i praznina koja postoji u delu memorijalne trake, bez ikakvog sadržaja na tablama.

    https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/293323/VIDEO-FOTO-Sta-sve-pise-na-memorijalnoj-traci-punoj-gresaka-u-centru-Novog-Sada.html

  • Z

    21.05.2022 22:23
    izgubljene su sve ljudske vrednosti..mizantrofija na delu 2022

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika