Načelnik Školske uprave Novi Sad: Dojave stigle u 135 škola

Načelnik Školske uprave Novi Sad, Milan Grujin rekao je da su sve osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad dobile dojavu o bombama.
 Načelnik Školske uprave Novi Sad: Dojave stigle u 135 škola
Foto: 021.rs
"Na teritoriji Školske uprave Novi Sad, što obuhvata Južnobački i Sremski okrug, postoji 135 osnovnih škola i sve su dobile dojave o postavljenim eksplozivnim napravama. Dojave nisu stizale u srednje škole. Deca i zaposleni trenutno ne mogu da uđu u objekte, jer se čeka kontradiverzioni pregled. Dok ne bude okončan, nastava će biti organizovana online. Danas sigurno, a za ponedeljak ćemo videti", naveo je Grujin za Euronews Srbija.
Dojave o podmetnutoj elektronskoj napravi stigle su na mejl adrese više osnovnih i srednjih škola u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Dojave su stigle, osim u Vojvodini i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, navodi se u saopštenju.
 
U cilju bezbednosti učenika škole su obavestile MUP o pretnji i ekipe MUP-a su na terenu, dodaje se.
 
"Do okončanja pregleda nastava će se odvijati onlajn, A učenici će biti vraćeni u klupe, nakon potvrde da je bezbedno. O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije", saopštilo je Ministarstvo prosvete.
 
Pogledajte preteći mejl koji je stigao direktorima škola u 4 ujutru.
 
Prilagođava se model nastave
 
Ovo nije prva dojava o bombama u obrazovnim ustanovama. Početkom nedelje, u ponedeljak, 16. maja, od ukupno 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu u prepodnevnim i popodnenvim časovima, elektronskom poštom upućene su pretnje o postavljenoj eksplozivnoj napravi stigle su na adrese na ukupno 173 škola.
 
Dva dana kasnije na meti su bile Visoka škola elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u ulici Vojvode Stepe u Beogradu, Medicinska škola, PTT na Paliluli, Gimnazija Bora Stanković u Nišu. Na njihove adrese stigla je dojava o postavljanju eksplozivnih naprava.
 
Sve obrazovne ustanove nisu mogle da budu pregledane u jednom danu, te su đaci imali onlajn nastavu nekoliko dana. U svim školama koje su pregledane reč je bila o lažnim bombama.
 
Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da će se zbog dojava o bombama u školama model nastave prilagođavati i da će tamo gde je situacija bezbedna deca pohađati nastavu neposredno, a da će u školama koje nisu pregledane roditelji biti obaveštavani da će se nastava odvijati na daljinu. Podsetimo, prethodnih dana stiglo je stotine lažnih dojava u bombi u školama i drugim institucijama u više gradova.
  • Xyz

    20.05.2022 11:52
    Za one sa jeftinijim kartama
    Da imamo prirodu, mlađi su mogli da odu sa učiteljicama u park. Ovako, nek im sila bude u pomoći. Iz JP će izaći po decu, a one mame i tate koji rade po marketima, fabrikama, kod raznih privatnika nek grizu nokte gde su im deca i da li će biti sve ok kad se vrate sa posla.
  • Ljubica

    20.05.2022 10:48
    Čudno
    Kako to da nema dojave na košarkaškom turniru u Beogradu.
    Nekome to ne odgovara.
    Da li vlast želi da sazna ko ovo radi ....
  • Branko

    20.05.2022 10:34
    Farsa
    Zamajavanje naroda dok se na drugoj strani rade mnogo gore stvari po narod i drzavu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika