Krao po stanovima govoreći da radi dezinfekciju zbog korona virusa

U Novom Sadu je pravosnažno na šest godina zatvora osuđen muškarac koji je ulazio u stanove starijih osoba i pljačkao ih predstavljajući se i kao radnik koji dezinfikuje stanove zbog korona virusa.
Krao po stanovima govoreći da radi dezinfekciju zbog korona virusa
Foto: 021.rs

Kako je saopšteno, Apelacioni sud je potvrdio presudu Osnovnog suda, donetu 29. oktobra 2021. godine, kojom je P.L. (58) iz Novog Sada proglašen krivim jer je, u periodu od 5. avgusta 2019. do 10. avgusta 2020. godine, u Novom Sadu počinio više krađa.

Sud je naveo da je on opljačkao devet starijih osoba. 
- Slučaj je svojevremeno izazvao pažnju s obzirom na društvene i pandemijske okolnosti u kojima se dogodio, imajući u vidu da je neke od krađa okrivljeni počinio tako što je dolazio do stana oštećenih i saopštavao im da se vrši deratizacija i dezinfekcija, između ostalog i zbog korona virusa, te je zahtevao od njih da napuste stan ili prostoriju u kojoj se nalaze, pa bi ih opljačkao - navodi Osnovni sud.
 
U saopštenju suda nije navedeno da li se osuđeni nalazi u pritvoru ili je pravosnažnu presudu dočekao na slobodi. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika