Počinje suđenje za ubistvo Blekija, optuženom preti najmanje 10 godina zatvora

Pripremno ročište protiv Ž. R. (21) iz Žablja, optuženog za teško ubistvo novosadskog uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija, zakazano je za petak, 24. jun u Višem sudu u Novom Sadu.

Suđenje počinje nakon potvrđivanja optužnice protiv optuženog, kojem preti najmanje 10 godina zatvora, ali mu u skladu sa zakonom može biti izrečena i kazna doživotnog zatvora.

Kristijan Kostić Bleki na svirep način je ubijen 9. februara ove godine u Kosovskoj ulici. Optuženi mladić je od ovog uličnog svirača prvobitno zahtevao novac, a nakon što nije bio zadovoljan sumom koju mu je Kostić dao (tvrdeći da kod sebe više novca nema), Ž. R. ga je tukao gotovo do smrti.
Bleki je od posledica povreda preminuo u Urgentnom centru, a Ž. R. je istog dana uhapšen. Još uvek je u pritvoru.
 
Novosađani su se danima opraštali od uličnog svirača, kog je veliki deo grada poznavao sa ulice. Kako je 021.rs nedavno otkrio, još uvek nije bilo nikakve konkretizacije ideje da se ubijenom Blekiju podigne spomen-klupa u znak sećanja.
 
Kako za 021.rs potvrđuje portparolka Višeg suda u Novom Sadu Jelena Ostojin, pripremno ročište je zakazano sa početkom u 11 časova. 
  • Новосађанин

    21.06.2022 17:00
    Пише да му прети најмање 10 год што не значи да ће толико и добити.. Тешко убиство иде од 10-40год.. Тако да може лагано да добије и 30 ако до сада није био осуђиван..
  • Rodrigo

    15.06.2022 18:52
    Maksimalna kazna
    Za deset godina ovaj lmbecil će izaći, imaće nešto preko 30 tada, i šta će se tu promeniti? Seljalčina je jak kada je u pitanju starija i nejaka osoba... Neka plati za ovo....
  • /

    15.06.2022 18:26
    /
    sa 10g kazne on ce izaci kada bude imao 30g.
    imace dovoljno vremena da nastavi zivot

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika