Dve godine i 10 meseci zatvora zbog pucanja iz pištolja u Novom Sadu

Tridesetpetogodišnji Nj.K. osuđen je na dve godine i 10 meseci zatvora, zbog nedozvoljenog nošenja pištolja i pucanja iz njega pretprošle godine u Novom Sadu.
Dve godine i 10 meseci zatvora zbog pucanja iz pištolja u Novom Sadu
Foto: Pixabay (ilustracija)

Kako piše Dnevnik, pošto mu se računa vreme provedeno u pritvoru, ostaje mu da odsluži godinu dana kazne.

Do pucnjave je došlo 2. avgusta 2020. godine, oko 19 časova, u Ulici Petefi Šandora, ispred kafića. Tužilac je naveo da je optuženi, u odlasku, iz kola ispalio pet hitaca u vazduh, a zatim bacio oružje u travu.

On je prvobitno, pre preciziranja optužnice, bio optužen za izazivanje opšte opasnosti prislanjanjem cevi pištolja na glavu gosta kafića.
 
Oružje je pronađeno četiri dana kasnije, u obližnoj ulici. Kako je svedočila žena koja ga je pronašla, ona je mislila da je u pitanju igračka, kada je pištolj iznenada opalio. 
 
Inače, optuženi nije prisustvovao izricanju presude, jer se vozilo koje ga je prevozilo u sud iz zatvora sudarilo sa međugradskim autobusom. Kako se saznaje, u udesu nije bilo povređenih, ali su učesnoci morali da sačekaju dolazak saobraćajne policije.
  • Spogara

    24.06.2022 10:44
    Los primer
    Gresis prijatelju, evo ti jedan primer: Amerika! Sto je zakon stroziji to su ljudi ludji, to je zajebanije u zatvorima, on ce odlezati tu kaznu od 10 godina, ali ponovo ce izaci napolje i sta ces onda sa njim prijatelju. Osudio si ga kao zivotinju on se ponasa kao zivotinja, u svedskoj se zatvori gase, jer nema ko da ide u njih, radije bih ulozio pare u resocinalizaciju, poz
  • Banderaš

    23.06.2022 10:29
    8 godina
    samo zbog nosenja pistolja je trebao biti osudjen 8 godina,a zbog pucanja još 10 godina+za prislanjanje pistolja i pretnje jos 10 godina (28godina zakon omogucava), pa jedino tako,preventivnim kaznama nikome ne bi palo na pamet da nosi,preti ili puca oruzjem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika