Udes pokrenuo diskusiju: Biciklista oborio baku na biciklističkoj stazi, pa je obišao u Urgentnom

Udes koji se u četvrtak nešto pre 15 časova dogodio na Bulevaru oslobođenja obeležila je reakcija bicikliste, koji je oborio baku koja je prelazila biciklističku stazu.
Udes pokrenuo diskusiju: Biciklista oborio baku na biciklističkoj stazi, pa je obišao u Urgentnom
Foto: 021.rs

Udes se dogodio na Bulevaru oslobođenja 86 kada je, prema tvrdnjama svedoka, žena prelazila biciklističku stazu sa parkinga do trotoara.

Nju je oborio dostavljač na biciklu, a 75-godišnja žena zadobila je povrede zbog kojih ju je lekarska ekipa Hitne pomoć prevezla u Urgentni centar.

Na informaciju s fotografijama objavljenim na Instagram stranici 192_rs javio se dostavljač i dao svoje viđenje situacije.
 
"Taj biciklista sam ja. Kretao sam se iz pravca braće Ribnikar ka Futoškoj, baka je s parkinga zakoračila na biciklističku, nije gledala ni levo ni desno, ja sam pokušao da je izbegnem, a baka je udarila u torbu i pala na beton. Stao sam odmah, prišao i video da baki curi krv iz glave. Tresao sam se kao fliper", napisao je on.
 
Kako je dodao, Hitna pomoć je došla brzo i odvezla povređenu ženu u Urgentni centar, a on je odneo dostavu na adresu koja mu je zadata.
 
Međutim, po obavljenom poslu je otišao u Urgentni centar da vidi kako je povređena žena.
 
"Tri sata sam bio tamo i Bogu hvala sve je dobro. Baki je napuklo rebro, urađen joj CT glave koji je pokazao da nema nikakvih oštećenja", poručio je.
 
Kretao se, kaže, 22 kilometara na sat, što opisuje kao najopuštenije okretanje pedala.
 
"Ali kad vam neko izleti na pola metra, male su šanse da ga izbegnete i da sve prođe bez posledica. A bakin muž mi je rekao da su došli na neku privatnu očnu kliniku da se baki operiše oko", zaključio je on.
 
Reakcije građana na okolnosti ovog udesa širom medija i društvenih mreža su različite, a pokrenule su diskusiju o ponašanju kako pešaka, tako i biciklista u saobraćaju.
 
Pre svega, građani su diskutovali da li pešaci dovoljno pažljivo gledaju sa svoje leve i desne strane kad se kreću bilo kojim delom saobraćajne infrastrukture, kao i da li biciklisti voze bezobzirno.

Komentari 161

  • Brka

    28.06.2022 14:21
    Ne vodi niko računa, meni je pre tri dana na Bulevaru Evrope kod Branka Bajića, žena prešla put biciklom pri tom ne pogledavši ni levo ni desno sa sve slušalicama u ušima.
  • - J -

    28.06.2022 00:51
    @Zemlja čudesa
    Ne lupetaj!!!
    Evo nacrtaću ti: zamisli, između busa i biciklističke postoji prostor.
    Meni je ovo logično: Svako ko i malo razmišlja će pogledati zbog sebe a i zbog drugih, kada izađe iz busa, levo i desno.
    Zbog "raznih logika" postoji zakon. Prouči ga.
  • Gaga

    27.06.2022 23:23
    Obožavam roditelje, bake, deke koji guraju bebice u kolicima po biciklističkim stazam, jer i oni imaju točkove.... Odgovor na postavljeno pitanje zašto... Pa gospođo ovo je saobraćaj, uvek će neko nekog da propusti.. A kad se neko zakuca u njenu bebu ko će biti kriv

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika