Novosadski policajac u pritvoru zbog otmice, tukao mladića zbog nepostojećeg duga od 400 evra

Viši sud u Novom Sadu odredio je pritvor policijskom službeniku S. S. (34) i S. M. (21).
Novosadski policajac u pritvoru zbog otmice, tukao mladića zbog nepostojećeg duga od 400 evra
Foto: 021.rs
"Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je donelo Naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih S. S. i S. M, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo Otmica kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 134, stav 2, kaznom zatvora u trajanju od tri do dvanaest godina", navodi Tužilaštvo.
 
Oni se sumnjiče da su u nedelju u Bačkom Jarku zbog novca oteli D. P. (22), koji je tom prilikom zadobio telesne povrede. Sud im je odredio pritvor do 30 dana da ne bi ometali postupak uticanjem na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo i iz razloga uznemirenja javnosti zbog načina izvršenja dela, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.
Oni se terete za krivično delo otmica, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.
Kako se sumnja S. M. je u nedelju ujutru doveo D. P, kojeg je prethodno poznavao, u jedan lokal u Bačkom Jarku, gde ih je čekao policijski službenik S. S.
 
Potom su S. M. i S. S. oštećenom zadali više udaraca rukama, nogama, palicom i pištoljem i zahtevali od njega 400 evra na ime nepostojećeg duga, što su sve snimili i snimak poslali devojci oštećenog.
 
Osumnjičeni su nakon toga odveli oštećenog u podrum kuće S. S. gde su ga vezali i nastavili da ga fizički maltretiraju da bi ga potom pustili i zapretili mu da im mora dati novac, kao i da će nauditi njegovoj porodici ukoliko ih bude prijavio policiji. Nakon toga, dvadesedvogodišnjem mladiću je ukazana lekarska pomoć u Kliničkom centru Vojvodine.
 
Više javno tužilaštvo je donelo nalog o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih, u toku koje će hitno i detaljno preduzimati dokazne radnje, a nakon čega će u skladu sa zakonom donositi dalje procesne odluke.
  • Lala

    30.06.2022 13:15
    Selekcija
    Niko ne postavlja pitanje zasto je u Mup-u prisutna negativna selekcija kadrova, zasto Sektor za ljudske resurse Mup-a vrsi prijem tatinih i maminih sinova,ćerki kumova, muzeva , supruga, sa zavrsenim sega mega fakultetima, samo na osnovu nepotizma, dok kvalitetni kadrovi sa za zavrsenom Policijskom akademijom koji nemaju nikakve korene u Mup-u ne mogu da se zaposle.. To je razlog zasto se desava sve ovo cega smo svedoci godinama unazad
  • O

    29.06.2022 11:04
    O
    O cemu dalje da polemisemo kada ta Policija asistira privatnim izvrsiteljima kada gradjane iseljavaju i plene im imovinu?!!! Oni moraju biti u sluzbi gradjana i sa gadjenjem da odbiju takve sramne poslove!!! Mrssss
  • Milinko

    29.06.2022 08:41
    Cast?
    Nekada su i banditi i policajci imali casti. Znao si sa kim imas posla. Danas su mnogi banditi na drzavnm jaslama. Pre podne u policiji ili drzavnom preduzecu, a posle podne sa carapom na glavi. Danas kada sretnes policajca nisi siguran da li ce te opljackati, oteti ili cak ubiti ako se nadjes na nekom mestu koje nije prometno. Ovakvi slucajevi su isuvise cesti da bi se mogli smatrati izuzecima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika