Odloženo suđenje Šiđanima za prebijanje u Laze Telečkog, optuženi za pokušaj ubistva pod veštačenjem

Suđenje osmorici Šiđana osumnjičenih za prebijanje trojice mladića u centru grada odloženo je u Višem sudu u Novom Sadu.
Odloženo suđenje Šiđanima za prebijanje u Laze Telečkog, optuženi za pokušaj ubistva pod veštačenjem
Foto: 021.rs

Kako saznaje Dnevnik, proces je odložen jer se još uvek čeka izveštaj iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu u kojoj se nalazi prvookrivljeni B. D. o tome da li je on sposoban da učestvuje u sudskom postupku.

Na prošlom glavnom pretresu 31. maja, branioci okrivljenog su obavestili sud da on ima psihičke tegobe i da se autodestruktivno ponaša, te je naloženo hitno sudsko-psihijatrijsko i psihološko veštačenje koje su istog dana obavili sudski veštaci, neuropsihijatar i psiholog.

Iako su oni svoj nalaz, odnosno mišljenje, dostavili sudu, u maju je na ročište ipak pozvan i sudski veštak iz Centra za sudsku medicinu KCV dr Radosav Radosavkić kako bi dodatno fizički pregledao okrivljenog B. D. i utvrdio stepen povreda koje je on sam sebi naneo u pritvoru.
 
"Spoljašnjim pregledom utvrđeni su ožiljci na prednjoj strani obe podlaktice koji su nastali pritiskom vrelog predmeta na kožu. Imajući u vidu izgled ožiljaka i navode okrivljenog, može se opredeliti da su nastali najmanje četiri nedelje od dana pregleda, kao i oguljotina na trbuhu od pre nekoliko dana", rekao je dr Radosavkić. 
 
Osumnjičeni je izjavio da se nekada samopovređuje u svesnom, a nekada u nesvesnom stanju.
 
Sudija Ivana Josifović je naredni glavni pretres zakazala za 10. i 14. oktobar i 9. i 10. novembar.
 
Prema optužnici, osmorica mladića iz Šida su 20. februara prošle godine između 18.25 i 18.30 časova u Laze Telečkog prebili trojicu mladića, te remetili javni red i mir. Okrivljeni se terete da su oštećene napali, tukli i teško telesno povredili, a B. D. se stavlja na teret i da je, sa umišljajem, pokušao da liši života više lica, zadajući im oštrim predmetom ubodne rane u predelima tela u kojima se nalaze vitalni organi.

Sva osmorica su negirali krivicu.

  • Bole

    01.07.2022 09:45
    Magarac
    U tuči znaš da učestvuješ, a u sudskom postupku ne....
  • Ahahha

    01.07.2022 09:32
    Moze, neuracunljiva osoba al do kraja zivota u bolnicu pod kljuc. Mene da su tako tukli naso bih nacin da pate duplo
  • El Chapo

    01.07.2022 08:49
    Meksiko, Kolumbija, ... Srbija, ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika