Krivične prijave protiv bivšeg načelnika PU Novi Sad Malešića i njegovog zamenika

Strukovno udruženje policije "Dr Arčibald Rajs" podnelo je krivičnu prijavu protiv bivšeg načelnika PU Novi Sad Slobodana Malešića i njegovog zamenika Momčila Krsmanovića.
Krivične prijave protiv bivšeg načelnika PU Novi Sad Malešića i njegovog zamenika
Foto: 021.rs

Kako su saopštili, oni su prijavu podneli Republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac.

Prijava protiv bivšeg načelnika Malešića, kako navode, podneta je zbog sumnje da je izvršio krivična dela Nesavesan rad u službi iz čl. 361. st. 2, Zloupotreba službenog položaja iz čl. 359. st. 3, i Neizvršenje sudske odluke iz člana 340 Krivičnog zakonika RS.
"Prijava protiv zamenika načelnika Krsmanovića podneta je zbog sumnje da je izvršio krivično delo Nesavesan rad u službi iz čl. 361. st. 2, i Neizvršenje sudske odluke iz člana 340.st1. KZ Srbije", navode u udruženju.
 
Na nadležnom Tužilaštvu je, poručuju iz ovog udruženja, da proveri osnovanost navoda iz krivične prijave i ukoliko postoje elementi krivičnog dela, procesuira izvršioce.
 
Nisu precizirali o kakvim delima je reč.
Malešić je je početkom aprila uhapšen pod sumnjom za trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja, a pre nekoliko dana mu je ukunut pritvor.
 
Pored Malešića, u ovom slučaju vodi se istraga i protiv policijskog službenika u Prijepolju Ljubomira Stanišića, službenika Uprave kriminalističke policije Dragana Kovačevića i privatnog preduzetnika Dženana Kujovića, koji je i vlasnik više privrednih društava iz Prijepolja. Oni se sumnjiče da su se udružili radi vršenja krivičnih dela, zatim za krivično delo trgovina uticajem i krivično delo zloupotreba službenog položaja od 2018. do početka aprila.
 
Malešić se tereti da je organizator ove organizovane kriminalne grupe i da je koristeći svoj službeni i društveni položaj posredovao da se ne izvrše službene radnje koje bi se morale izvršiti, saopštilo je ranije tužilaštvo.
 
Malešić je za načelnika postavljen 21. avgusta 2020. godine.
 
Novi v.d. načelnika policije u Novom Sadu je od pre manje od mesec dana Goran Radonjić.
  • Miks

    09.07.2022 09:44
    To udruzenje Arčibald Rajs samo neka se ne oglasava. Svi znamo ko ga vodi i kako je dosao na funkciju. A bilo je i gostovanja po emisijama i politickih istupanja zna se u cijem interesu. Tako da mali sakrij se u misju rupu i cuvaj te zvezdice koje ti je Dijana dala.
  • Miša

    08.07.2022 11:15
    Ostali
    Kad su ministri nestručni i nesposobni, ne može se očekivati efikasno angažovanje službenika. Ministri "moraju biti.. biti.. biti.. POŠTENI i STRUČNI"
  • Dijana

    07.07.2022 12:32
    I sta cemo sad?!
    Zasto i Radonjica niste kaznili, bio je i Suletov zamenik, a i Malesicev??? Umesto prijave vi ste ga postavili na mesto nacelnika...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika