Počelo suđenje za masovnu tuču kod Spensa i u Urgentnom centru: Optuženi negirali krivicu

Dvojica optuženih za učestvovanje u tuči u decembru prošle godine ispred lokala na Spensu, a potom i u Urgentnom centru na početku suđenja su rekli da ne priznaju dela koja im se stavljaju na teret.
Počelo suđenje za masovnu tuču kod Spensa i u Urgentnom centru: Optuženi negirali krivicu
Foto: 021.rs

Dnevnik piše da optužnica Osnovnog tužilaštva O. S. (26) iz Novog Sada i D. P. (25) iz Prijepolja tereti za nasilničko ponašanje i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Istovremeno, O. S. je optužen i za nedozvoljeno posedovanje oružja i municije jer je u stanu gde živi pronađena municija za pištolj i pušku.

Podsetimo, O. S. je zajedno sa N. R. (22) uhapšen zbog sumnje da su ispred lokala "Prag" na Spensu tukli dvadesetšestogodišnjeg Novosađanina, a tada je policija navela i da su O. S. i D. P. u Urgentnom centru tukli još jednog dvadesetšestogodišnjaka i napali policajce. U tuči je tada izboden gost lokala pevač S. M. (27).

Kasnije podignuta optužnica nije obuhvatila N. R, ali mu je izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenim. 

Na početku suđenja u Osnovnom sudu branilac O. S, advokat Milan Alanović, naveo je da su činjenice na koje se tužilaštvo poziva sporne i netačne. On je naveo da su u sukobu teško povređeni S. M. i njegov klijent O. S.
 
"Njih dvojica su od strane više lica te večeri bili zamalo na smrt izbodeni", naveo je advokat, a piše Dnevnik.
 
Advokat je zatražio da se sasluša S. M. jer zbog teškog stanja nije dao iskaz u toku istrage. On je osporio i optužbu za nedozvoljeno posedovanje municije, navodeći da je ona pronađena u kući čiji je vlasnik otac njegovog klijenta, koji je u međuvremenu preminuo krajem decembra.
 
Branilac drugooptuženog D. P, advokat Ivan Tatić, naveo je da njegov klijent nije počinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret, čak ni neka blaža, i dodao da smatra da je optužnica podignuta paušalno, a predmetna istraga vođena subjektivno.
 
Predsednica veća sudija Branka Popović, kako prenosi RTV, prihvatila je da se saslušaju svedoci - oštećeni policijski službenici M. D, i K. J, kao i svedoci oštećeni pevač M.S. i S. B. koja je pomogla prvookrivljenom koji je takođe zadobio dve ubodne rane u predelu vrata.
 
Sudija je odbila predloge odbrane da se ukine pritvor okrivljenima ili zameni za meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.
 
Naredno ročište zakazano je za 15. septembar.
  • Joca

    15.07.2022 19:09
    zaboravni
    posle 7 meseci moguće da zaborave. Bolje je pitanje šta i koga su čekali do sad?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika