Pet i po godina za ubistvo beskućnika u Kisačkoj ulici

Arifi Arben (40) iz Kosovske Mitrovice osuđen je na pet godina i šest meseci zatvora, u koje se računa i vreme provedeno u pritvoru, za ubistvo beskućnika S. S. u Kisačkoj ulici.
Pet i po godina za ubistvo beskućnika u Kisačkoj ulici
Foto: 021.rs
On je proglašen krivim za ubistvo u prekoračenju granica nužne odbrane. Okrivljeni se odrekao prava na žalbu, saopšteno je iz Višeg suda u Novom Sadu. 
Prema navodima optužnice, on je juna 2020. godine, u Kisačkoj ulici broj 68, nakon kraćeg verbalnog sukoba sa oštećenim S. S. i nakon što mu je oštećeni nožem zadao ubodnu ranu u vidu teške telesne povrede, prekoračenjem granica nužne odbrane, neophodno potrebne da od svog dobra odbije istovremeni protivpravni napad i usled jake razdraženosti, ubio oštećenog tako što ga je pretukao na smrt. 
Arifi je tokom postupka priznao delo koje mu se stavlja na teret.
 
Okrivljenom je produžen pritvor i može trajati do upućivanja u zatvor, a najduže dok ne istekne vreme trajanja krivične sankcije izrečene u prvostepenoj presudi.
  • ćuko

    20.07.2022 20:18
    @leona
    Obojica su bili beskućnici.
  • Dragan

    20.07.2022 15:24
    Kad ga je "oštećeni" ubo nožem trebalo je da legne i pravi se mrtav?
  • Zemlja čudesa

    20.07.2022 13:05
    Voleo bih da upoznam takvu osobu koja, već ranjena, u borbi protiv naoružanog protivnika može da izbegne prekoračenje nužne odbrane definisano Krivičnim zakonikom RS. Tužilac i sudija su sigurno takvog karaktera, staloženi i proračunati, ’ladni k’o špricer.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika