Osuđen na 12 godina za pokušaj ubistva policajca i radnika obezbeđenja na Bulevaru oslobođenja

Leskovčanin David Jovanović (20) osuđen je na 12 godina zatvora za pokušaj ubistva radnika obezbeđenja i policajca u civilu.
Osuđen na 12 godina za pokušaj ubistva policajca i radnika obezbeđenja na Bulevaru oslobođenja
Foto: 021.rs

Ovom presudom prihvaćen je sporazum o priznanju krivičnog dela zaključen između Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu i Davida Jovanovića.

Njemu je izrečena kazna jer je, kako je priznao, 1. novembra prošle godine, na Bulevaru oslobođenja pokušao da ubije radnika obezbeđenja i policajca u civilu. 

U trenutku dok je u banku radnik donosio pazar, on ga je napao nožem, nakon čega je policajac u civilu pritekao u pomoć. 
 
Radnika obezbeđenja Jovanović je ubo u grudni koš i stomak, a policajca u civilu u leđa.
 
Prilikom privođenja, i osumnjičeni je teško povređen. On je zadobio višestruke kontuzione povrede po telu, a nakon zbrinjavanja prevezen je u Klinički centar Vojvodine na reanimaciju. 
 
Od trenutka hapšenja pa do izricanja presude Jovanović se nalazio u pritvoru zbog opasnosti od bekstva i ponavljanja krivičnog dela, ali i zbog uznemirenja javnosti koje predstavlja rizik od ugrožavanja krivičnog postupka.
  • DekiDetos

    07.09.2022 18:00
    12 godina za pokusaj ubistva....
    11 meseci nanogice za ubistvo kolima na pesackom + bezanje sa lica mesta....
    ZAKON NIJE ISTI ZA SVE!!
  • Musaši

    07.09.2022 15:32
    Došao u Novi Sad da krade, jer zna da je krao i načelnik policije.
    Kako nije otišao u Beograd...
  • VladaN

    07.09.2022 15:20
    @Jaja
    Dobro je prošao. Trebali su u porpunosti da ga demoliraju. Sada neka krene priča o ljudskim pravima i poklič,” Pravda za …” svaki ološ i ovom brlogu gde živimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika