Nastavak suđenja Snajperu za napad: Svedoci se ne sećaju, oštećeni želi da zaboravi

Suđenje Slobodanu Milutinoviću Snajperu i još četvorici napadača za napad na Bogdana Momčilovića iz Veternika nastavlja se u utorak, 20.septembra.
Nastavak suđenja Snajperu za napad: Svedoci se ne sećaju, oštećeni želi da zaboravi
Foto: 021.rs

Kako se navodi u optužnici koju zastupa zamenica Višeg javnog tužioca Ksenija Bašić, okrivljeni Slobodan Milutinović Snajper (36), koji je više puta pominjan u javnosti zbog navodnih brojnih afera i koji se trenutno nalazi u pritvoru, N. M. (34) koji se brani sa slobode, N. T. (24) takođe u pritvoru, K. T. (27) i N. D, su 3. juna 2018. godine na utakmici malog fudbala napali oštećenog Bogdana Momčilovića iz Veternika, nanevši mu pritom mnogobrojne telesne povrede, pa im se na teret stavlja nasilničko ponašanje.

Na prethodnom ročištu, u maju 2022. godine, saslušani su oštećeni i svedoci iz humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", u vezi sa organizacijom turnira u malom fudbalu koji je otkazan, ali se u poslednji čas ipak održao na sportskim terenima na Kamenjaru, gde se kritični događaj i dogodio.

Oštećeni je tada naveo da mu nisu poznati napadači i da ne zna zašto su ga napali.
 
"Stajao sam mirno pored žičane ograde i gledao utakmicu na koju me je pozvao moj prijatelj koji je igrao, kada sam primetio grupu momaka sa kačketima i palicama u rukama kako idu ka meni. Počeli su da me udaraju, pa sam instinktivno legao dole, kako bih dobio što manje batina", naveo je.
 
Istakao je, ipak, da se ne pridružuje krivičnom gonjenju, niti postavlja bilo kakve pravne zahteve, već samo da se trudi da što pre sve zaboravi.
 
"Šta je bilo bilo je ostaje u prošlosti", izjavio je oštećeni.
 
Nijedan od svedoka iz humanitarne organizacije nije moglo da se priseti gotovo ničega od samog kritičnog događaja, a osam svedoka nije pristupilo na ročište.
  • Žika

    17.09.2022 17:05
    @Ma jašta
    "Da ima države, lik treba da je u bajbokani. Toliko"
    Ima i sigurnijih mesta za takve, kad izađe iz ćorke. Valjda će treći put uspeti
  • pajo patak

    17.09.2022 13:25
    tako su raznorazni
    dvadeset godina za Al Kaponea imali amneziju, a onda spektakl: utaja poreza.
  • Xx

    17.09.2022 13:06
    Uzeo pare
    Izgleda da se oštećeni naplatio da sve zaboravio, zato nam ološ šeta po ulicama slobodno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika