Bliži se kraj maratonskog postupka protiv novosadskog investitora za duplu prodaju stanova

Maratonski dokazni postupak protiv investitora S. B. napokon se privodi kraju u Višem sudu u Novom Sadu.
Bliži se kraj maratonskog postupka protiv novosadskog investitora za duplu prodaju stanova
Foto: 021.rs (Ilustracija)

Ovaj postupak je iznova počeo pretprošle godine pred novim sudskim većem, piše Dnevnik.

Juče je ispitano nekoliko oštećenih, koji su već davali iskaze davne 2010. godine i nešto kasnije, a njih troje je izjavilo da nemaju više potraživanja od okrivljenog.
Na sledećem ročištu 24. novembra očekuje se iskaz poslednjeg svedoka i saslušanje veštaka za finansijsko-ekonomsku oblast. Posle toga, za očekivati je da u nastavku pretresa tužilaštvo precizira optužnicu pre iznošenja dugoočekivanih završnih reči, piše Dnevnik.
 
On je optužen da je pre više od 10 godina oštetio više desetina kupaca stanova i placeva, uz duple prodaje na sedam lokacija u gradu. U jednoj fazi postupka spominjalo se sedamdesetak oštećenih i potraživanje oko milion evra.
 
S. B. je na prethodnom ročištu u maju ove godine prokomentarisao pred većem kojim predsedava sudija Nataša Vojnović, koja je preuzela predmet 2019. godine, da su u firmi ostali bez para pa su nuđeni stanovi od dužnika kakve su mogli, da bi obeštetili kupce.
 
On je i ranije u postupku naveo da ima nenaplaćenih pravnosnažnih presuda na koje čeka više od godinu dana. Tom prilikom je kazao da je prinuđen da uzme šta mu ko da, jer na kraju ne bi dobio ništa i dodao da je sve komplikovano.
 
Za vilu vrednu tada milion evra, a sada znatno skuplju, od investitora je isplaćen u nekretninama i novcu samo 200.000 evra, naveo je on i dodao da se od tada sve u poslu srušilo.
  • RAN.CO

    24.09.2022 16:55
    Neverovatno
    Ko god ovo procita nemoze da veruje.Da li postoji drzava,pravo i pravda a na kraju gde su pare.Da li ce osteceni biti obesteceni a onaj ko je napravio prevaru sankcionisan o tome pisite to nas interesuje a ne jedno te isto ptepisujete jedni od drugih.On to sam nije mogao da uradi neko muje omogucio ko je to i ko je sve u igri,dajte istinu
  • Dengadelija

    23.09.2022 16:23
    AHA
    Pljuvali ste po Galensu, a oni posteno napravili i jos postenije prodali svoje stavove i nikoga nisu prevarili od nas sto smo kod njih kupili stanove. Tako da ziveo Galens i jos sto godina da gradi i ulepsa nas grad.
  • Gox

    23.09.2022 13:08
    pod xitno srediti to neefikasno sudstvo koje nista ne radi, ne snosi posledice svog nemara i korpucije, a i kad nesto rade - bolje da ne rade. Horror smo od drzave, a sve zbog disfukcionalnog pravnog sistema i drzave koja nije pravna. Strasno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika