Sedam godina zatvora za nasilnika iz Futoga: Davio i tukao korisnicu Doma za stare

Korisnik prihvatilišta Doma za stare u Futogu B. B. (61) u Višem sudu u Novom Sadu osuđen je na sedam godina zatvora za pokušaj ubistva korisnice tog staračkog doma.
Sedam godina zatvora za nasilnika iz Futoga: Davio i tukao korisnicu Doma za stare
Foto: Pixabay
On je okrivljen da je prvog septembra 2021. godine, udarcima i davljenjem pokušao da ubije Božanu O, stanarku iz susedne sobe.
On je obavezan da oštećenoj na ime odštete za pretrpljen strah i bol isplati 160.000 dinara. Prilikom odlučivanja o kazni, sud nije pronašao olakšavajuće okolnosti, a od otežavajućih cenjeno je to što ima 13 pravosnažnih presuda i dva postupka u toku.
Obrazlažući presudu, sudija Ivana Josifović rekla da je oštećenu spasao sam Bog i medicinski tehničar, koji ju je otrgao od ovog muškarca, kada ju je posle njenog vriska zatekao s obe ruke na vratu Božane O. Da se on, kako je dalje rekla, pojavio malo kasnije, ko zna šta bi bilo.
 
"Imali smo u vidu da niste pokazali saosećanje prema žrtvi, niti ste joj se izvinili ili rekli da vam je žao, iako ste videli da je ona u invalidskim kolicima plakala u sudnici. Od države ste dobili, iako nemate zaposlenje, topao smeštaj, hranu, socijalnu zaštitu, a ipak ste uradili ovako nešto. Zato što niste znali to da cenite, sada ćete od države dobiti sedam godina zatvora u Kazneno popravnom zavodu", kazala je sudija Josifović, prenose Novosti.
 
Prema navodima optužnice, on se tereti da je korisnicu iz susedne sobe udarao pesnicama i kuhinjskom tacnom, nakon čega ju je davio. O napadu koji se dogodio 1. septembra svedočili su i medicinski tehničar Gerontološkog centra i veštak neuropsihijatrije. 
 
Okrivljeni je ranije tokom suđenja negirao krivicu, iako postoje tri očevica. Dodao je da se zbog zdravstvenih razloga ne seća datih iskaza, a nakon što su mu predočeni, dodao je da očevici nisu mogli da vide šta se dešava jer je bio mrak. Naveo je da je razlog njegovog dolaska u sobu kod oštećene to što se njegov cimer žalio da ga ova žena maltretira i da je oštećenu "samo uhvatio za laktove i drmusao".
  • Milan

    24.09.2022 15:25
    Opet ja
    Nisam mislio da ga treba pustiti na slobodu, nego da neko sa 13 osuda treba negde da tuca kamen ili leži u nekom zatvoru sa sličnima sebi, a ne da bude smešten u dom sa pristojnim svetom.
  • Ništa čudno

    24.09.2022 14:55
    Kada u domovima stručna lica dobro ne procene tko može biti u kojem odeljenju zato dolazi do takvih stvari ,krivicu treba da snosi i osoba koja je dozvolila da taj čovjek može doći u kontakt sa tom nesrečnom ženom .Inače se u domovima ne vodi dovoljno računa koja osoba može biti u sobi sa osobom da imaju slične probleme .tako da nepokretna osoba dobije često pokretnu osobu koja boluje od recimo alhajmera i uznemirava često tu nepokretnu osobu a ona se nemože suprostaviti.Osoblja ni niodkuda nema sem oko presvlačenja i podjele hrane u hladno vreme ni prozor koji je ostavljen od jutra nema ko zatvoriti do skoro pa naveče .Iz iskustva.
  • @Milan

    24.09.2022 13:29
    U pravu si, treba ga zato pustiti na slobodu, to će rešiti problem bolesne dece koja se leče milostinjom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika