Uhapšena dva novosadska žandarma, jedan sa kolegom iz Beograda štitio kriminalca

Uhapšeni su pripadnici Žandarmerije R. L. i R. M, policajac iz Beograda M. K. i službenica Uprave za međunarodnu operativnu saradnju S. T.
Uhapšena dva novosadska žandarma, jedan sa kolegom iz Beograda štitio kriminalca
Foto: 021.rs

Oni su uhapšeni u zajedničkoj akciji Sektora unutrašnje kontrole i Uprave kriminalističke policije, po nalogu posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije viših javnih tužilaštava u Beogradu i Novom Sadu.

Prema pisanju Nova.rs, dvojica uhapšenih su pripadnici novosadske Žandarmerije. 
U jutrošnjem saopštenju MUP-a navodi se da se pripadnici policije sumnjiče da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja. 
 
Kako se sumnja, R. L. je u julu ove godine tražio od R. M. da u evidenciji MUP-a proveri da li je raspisana potraga za jednim licem iz kriminogene sredine, što je ovaj prikazao kao "službenu radnju u službenim aktima". Narednog meseca, službenica Uprave za međunarodnu saradnju je na zahtev policajca M. K. proverila da li je za istom osobom iz kriminalnog miljea raspisana poternica, o čemu ih je potom obavestila.
 
Sumnja se da su R. L. i M. K. duži vremenski bili fizičko obezbeđenje osobe za koju su se raspitivali kroz službene evidencije. Osim toga, navodno su štitili i njegovu porodicu, a zauzvrat su dobijali novac i poklone.
 
Pretresom iznajmljenog stana u Novom Sadu koji su koristili M. K. i R. L, a koji je u blizini adrese stanovanja osobe iz kriminogene sredine, pronađeno je oružje u nelegalnom posedu i opojna droga.
R. L. se sumnjiči i za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćeno držanje opojnih droga, navodi se u saopštenju. 
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima, zaključuje se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.
  • @mirko&slavko

    01.10.2022 09:34
    Da, u pravu ste, doživeo je zaista "progon" od ove vlasti i predsednika. Namerno ga spomenuh u svom komentaru, jer ljude poput njega ne smemo zaboraviti. Ako dozvolimo da se takvi časni ljudi kao on, kao A. Obradovic (Krušik) zaborave, onda smo cutanjem, postali saučesnici vlasti i još gore, pokazali da ne poštujemo istinske časne ljude i da nam nije stalo do njih. A to jeste cilj vladajuce klike.
  • Marko

    01.10.2022 07:18
    Ni “P” od policije.
    Kad cujes ovako nesto, sad ti pusti popisivaca u kucu i sve mu daj na tacni o sebi.
  • mirko&slavko

    01.10.2022 06:50
    @Kakav

    Ima, da. Taj inspektor se baš lepo proveo zato što je radio svoj posao. Dobio je da kriminalca koga je otkrio naš predsednik brani na televiziji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika