Odmazda nad inspektorom zbog istrage o trgovcu oružjem Slobodanu Tešiću

Kriminalistički inspektor Milan Vukomanović iz Kragujevca krenuo je po nalogu tužilaštva da prikuplja dokaze o zloupotrebama firmi u vlasništvu Slobodana Tešića, trgovca oružjem bliskog SNS.
Odmazda nad inspektorom zbog istrage o trgovcu oružjem Slobodanu Tešiću
Foto: Pixabay
To se nije svidelo njegovim šefovima koji su tražili od njega da odustane od istrage, a kada je on to odbio, krenula je odmazda nad policijskim inspektorom, objavila je Balkanska istraživačka mreža (BIRN).
 
Kako je navedeno, Vukomanović je po nalogu tužilaštva prikupljao dokaze o sumnjama da je Tešić na osnovu komisionog ugovora prodavao Zastavino oružje po većim cenama od dogovorenih i zadržao višak za sebe, umesto da isplati Zastavi.
Kako se navodi, Tešić je prethodno uporno odbijao da dostavi dokumentaciju u toku kontrole državnog revizora, što je i izazvalo sumnju da je nezakonito otuđio novac od Zastave, pa je revizor obavestio tužilaštvo, a ono se obratilo policiji. Kada je slučaj preuzeo inspektor Vukomanović, on se obratio za pomoć kolegama iz Beograda.
 
Nekoliko dana nakog toga, šefovi inspektora Vukomanovića zahtevali su od njega da odustane od istrage. Pošto je on to odbio, oduzeli su mu slučaj, a već sutradan je po nalogu načelnika UKP-a Bogdana Pušića prebačen na drugo radno mesto. Istog dana prilikom uručenja rešenja, inspektor Vukomanović je ražalovan i javno ponižen pred kolegama – oduzeti su mu pištolj, značka i lisice, navodi BIRN.
Vukomanović je podneo žalbu Višem sudu u Beogradu koji mu je dodelio status uzbunjivača i naložio MUP-u da ga vrati na radno mesto kriminalističkog inspektora, kao i da mu se vrati oduzeti predmet na kome je radio.
 
On se vraća na svoje staro mesto i preuzima predmet "Tešić". Međutim, već sutradan se nastavlja odmazda nad njim i još jednom odlukom načelnik UKP-a Bogdan Pušić inspektora ponovo upućuje na drugo radno mesto. Vukomanoviću je opet oduzet i predmet, koji je u njegovim rukama bio svega nekoliko sati, navodi BIRN.
 
Novinari BIRN-a su stupili u kontakt sa načelnikom UKP-a Bogdanom Pušićem, ali on je rekao da ne sme da priča za medije bez dozvole Ministarstva policije.
 
Milan Vukomanović nije bio dostupan za komentare i izjave pošto mu zakon ne dozvoljava da se obraća javnosti bez prethodne saglasnosti nadležnih.
 
BIRN navodi da MUP nije odgovorio zašto je traženo od inspektora Vukomanovića da tužilaštvu preda izveštaj, iako u tom trenutku nisu bila prikupljene informacije koje je tužilaštvo tražilo o poslovanju firmi Slobodana Tešića i zašto je nad inspektorom izvršena odmazda.
 
"Opšti utisak je da je Slobodan Tešić nedodirljiv. On je neosvojiva tvrđava i njemu se ne prilazi. Za istrage Slobodana Tešića u policiji je potrebno posebno odobrenje sa vrha", kaže izvor iz policije za BIRN.
  • Petar Stanković

    05.10.2022 05:29
    Stav
    Ne odustaj,guraj do koske,do smrti bre ne odustaj od slučaja,ako si posten niko na ovom svetu ti ne moze nista.podrska od svih nas .
  • Mika

    24.09.2022 09:54
    Tešić
    Kad si u "Aleksandriji", svašta možeš da čuješššš...!
  • Ucim Svedski

    23.09.2022 22:43
    Je li sada znate
    Zasto su date 3 crvene na izborima za svaki kupljeni glas?

    Najgora nacija Evrope smo u svemu.Ne postoji gora nacija od nas u celoj Evropi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija