Pritvor za novosadskog žandarma koji je sa kolegom iz Beograda štitio kriminalca

Pripadniku novosadske Žandarmerije R.L. određen je pritvor do 30 dana, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.
Pritvor za novosadskog žandarma koji je sa kolegom iz Beograda štitio kriminalca
Foto: 021.rs
Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu odredio mu je pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke, saznaje 021.rs. 

Za drugog uhapšenog pripadnika novosadske Žandarmerije, R.M, koji je takođe saslušan u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, tužilaštvo nije tražilo određivanje pritvora.

Podsećamo, pored njih dvojice, uhapšeni su i policajac iz Beograda M.K. i službenica Uprave za međunarodnu operativnu saradnju S.T.
 
Kako se sumnja, R.L. je u julu ove godine tražio od R.M. da u evidenciji MUP-a proveri da li je raspisana potraga za jednom osobom iz kriminogene sredine. Narednog meseca, službenica Uprave za međunarodnu saradnju je na zahtev policajca M.K. proverila da li je za istom osobom raspisana poternica, o čemu ih je potom obavestila.
 
Kako je saopštio MUP, sumnja se da su R.L. i M.K. duže vreme bili fizičko obezbeđenje osobe za koju su se raspitivali kroz službene evidencije. Osim toga, navodno su štitili i njegovu porodicu, a zauzvrat su dobijali novac i poklone.
 
Pretresom iznajmljenog stana u Novom Sadu koji su koristili M.K. i R.L, a koji je u blizini adrese stanovanja osobe iz kriminogene sredine, pronađeno je oružje u nelegalnom posedu i droga.
  • Petar Stanković

    05.10.2022 05:18
    Org krim
    Interesuje me da li se sudija za preth post,poslati ovu ocigledno org kiminalnu grupu u penziju,Il možda u u specijalni sud(Ustanicka 2) ,spec odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala.dakle vrlo jednostavno,nema penzije nema nizeg cina,zatvor!!!bruka,gde je oficirska cast.cekamo ishod.sve pohvale za rad unutrašnje kontrole.
  • Vinkara

    04.10.2022 08:52
    Pa nista cudno! Oko 40% aktivnih pandura rade sa strane!! Nikakva novost! A mene zaustave,i istresu me iz gaca!
  • Nije lako

    03.10.2022 23:11
    Vrbas, niko ih nije terao da rade obezbedjenje. Hteli su tako, ni prvi ni poslednji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika