Za tri dana kontrole najviše saobraćajnih prekršaja u Novom Sadu: Vozili prebrzo i pijani

Tokom proteklog vikenda i akcije pojačane kontrole saobraćaja, saobraćajna policija kontrolisala je 33.739 vozila, a otkriveno je ukupno 10.846 prekršaja.
Za tri dana kontrole najviše saobraćajnih prekršaja u Novom Sadu: Vozili prebrzo i pijani
Foto: Pixabay
Najveći broj učesnika u saobraćaju, ukupno 5.292, sankcionisan je zbog prekoračenja brzine, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa kažnjeno 2.066 vozača, odnosno putnika.
Tokom akcije, alkotestirano je 28.376 vozača, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 848 vozača. Čak 161 vozač zadržan je na trežnjenju u službenim prostorijama, jer je upravljao vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, a u službenim prostorijama zadržano je i 27 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.
U petak, 30. septembra, u Somboru, iz saobraćaja je isključen četrdesetsedmogodišnji vozač pežoa, koji je, u 16.28 časova, zatečen da upravlja putničkim vozilom sa čak 3,10 promila alkohola u organizmu. Navedeni vozač zadržan je u službenim prostorijama i protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje.
 
Najviše prekršaja otkriveno je na teritoriji Policijske uprave u Novom Sadu, 952, dok je na teritoriji Policijske uprave u Čačku otkriveno 884, a na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd 846 prekršaja.
 
S obzirom da predstoji period nepovoljnijih vremenskih prilika, što će otežati uslove za odvijanje saobraćaja, Uprava saobraćajne policije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju opreznost i poštuju saobraćajne propise.
  • dobrila

    04.10.2022 13:17
    Katastrofa
    Ovo su katastrofalni podaci - da prilikom nasumične kontrole 3% vozača vozi pod dejstvom alkohola, a da je 0.5% dobrano alkoholisano. Šta je više sa ljudima, koliko stubaca crne hronike treba da se popuni da nauče da kad piju ne voze, zovi taksi, pitaj nekog da te preveze, idi peške, idi busom, nije sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika