Nastavljeno suđenje za ubistvo MMA borca, policajac svedočio da Boća nije bio u autu

Svedoci i veštak dali su iskaze u Višem sudu u nastavku suđenja bivšem policajcu Daliboru Bogdanoviću Boći i D. J. (43) za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca.
Nastavljeno suđenje za ubistvo MMA borca, policajac svedočio da Boća nije bio u autu
Foto: 021.rs

Policajac Aleksandar Cvetanović koji je pratio vozilo u kom su se navodno dvojica osumnjičenih nalazili, rekao je, prilikom svedočenja u novosadskom sudu, da se Bogdanović nije nalazio u autu, prenose Novosti

"Jasno sam mogao da vidim vozača, reč je o krupnoj osobi i to nije bio Bogdanović, koga, inače, poznajem duže godina iz službe", bio je kategoričan Cvetanović, napominjući da nije mogao da vidi lik osobe koja je sedela pozadi. Ta osoba na zadnjem sedištu bila je sitnije građe, video sam je u visini glave i ramena i zato sam isključio mogućnost da je u kolima Bogdanović.
Opisujući kako je izgledala njegova potera za sumnjivim pikapom inđijskih registracija, Cvetanović je ispričao da je pratio ovo vozilo do kanala DTD u Rumenki, a onda je, jer on službenom "škodom" nije mogao da se popne na nasip i krene prema Novom Sadu, gde se uputio zeleni "pežo", pozvao pojačanje, koje je brzo stiglo i krenulo sa sumnjivim kolima.
 
Potvrđujući da je 2. septembra prošle godine između 21 i 22 sata u restoranu svog sina video Bogdanovića, koga, inače, dugo poznaje, svedok odbrane Velimir Jović je u svom svedočenju rekao da se sa njim susreo nakratko, kada je Bogdanović izlazio iz toaleta. 
 
Jović je naveo da je video Bogdanovića na drugom mestu to veče, ali da se nije javio sudu jer mu je upućena preteća poruka. 
 
Veštačenje je pokazalo da se Bogdanovićevi tragovi nalaze na perici, tri rukavice i na jednoj zaštitnoj maski, ali da na analiziranim tragovima iz vozila nije pronađen njegov DNK. 
 
Suđenje se nastavlja 18. oktobra. 
Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je 11. marta podiglo optužnicu protiv Bogdanovića i D. J. zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
 
Gorana Kovačevića Goranca i Uroša Stefanovića napadači su 2. septembra prošle godine presreli kolima u Cankarevoj ulici kod broja 8. Iako su njih dvojica pokušali da pobegnu, napravljena im je sačekuša i na njih je otvorena vatra.
 
Tada je ubijen dvadesetsedmogodišnji Uroš Stefanović, koji je s Goranom Kovačevićem ušao u pasaž zgrade u Cankarevoj.
 
Prema nezvaničnim informacijama, MMA borac je stradao kada je otvorena vatra iz automobila marke "pežo", gde je bio bar jedan napadač. Stefanović se bacio pred Goranca kako bi ga zaštitio i primio je nekoliko hitaca u telo. On je preminuo na licu mesta, dok je Kovačević ranjen u ruku.
 
Za Daliborom Bogdanovićem i D. J. je 7. septembra prošle godine raspisana poternica. Nepune dve nedelje nakon pokušaja ubistva Goranca i likvidacije Uroša Stefanovića, prvo se predao D. J, a potom 9. marta ove godine i Bogdanović. 
  • Naslovi

    23.10.2022 08:18
    Naziv
    A zašto se onda Boća krio i ko ga je prevezao u Crnu Goru, kako je ilegalno išao u svatove na Begečku čardu.
  • Lala

    19.10.2022 14:26
    Ma važi!
    Reče neko ovde da su gospoda.
    Na gospodu niko ne puca niti oni pucaju na bilo koga.
    "Gde ima dima ima i vatre."

  • Bojan Sekulić

    12.10.2022 22:54
    Kolega
    Sramota sta ovom coveku rade, normalan kolega svaljuju na njega .
    Pravda će pobediti !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika