Epilog ranjavanja kod pijaca u Novom Sadu: Oba muškarca teško povređena, uhapšen jedan napadač

Novosađani koji su izbodeni u dva odvojena incidenta kod Riblje i petrovardinske pijace, van životne opasnosti su, potvrđeno je za 021.rs u Kliničkom centru Vojvodine.
Epilog ranjavanja kod pijaca u Novom Sadu: Oba muškarca teško povređena, uhapšen jedan napadač
Foto: 021.rs

U Službi za informisanje KCV-a navode da je jedan muškarac hospitalizovan, a drugi otpušten na kućno lečenje.

Vatrogasac V. N. (46) koji je povređen u Petrovardinu nakon što je pokušao da pomogne napadnutom pešaku, u stabilnom je stanju i oporavlja se u bolnici.
"U Urgentni centar u toku noći primlјen je pacijent V. N. 1976. godište sa teškim telesnim povredama u vidu ubodnih rana u predelu abdomena. Nakon opservacije, blagovremene, kompletne dijagnostike, hirurške obrade rane, lekarske pomoći i zbrinjavanja, pacijent je hemodinamski stabilan i zadržan u KCV na daljem konzervativnom lečenju", kaže za 021.rs portparol KCV-a Siniša Knežević. 
 
Drugi ranjeni muškarac Š. M. star 40 godina koji je povređen u incidentu kod Riblje pijace je pušten kući.
 
"U Urgentni centar u toku noći primljen je pacijent Š. M. 1982. godište sa telesnim povredama u vidu više ubodnih rana i posekotina. Nakon opservacije, kompletne dijagnostike, lekarske  pomoći, hirurške obrade rana i zbrinjavanja u Urgentnom, pacijent je hemodinamski stabilan i potom je otpušten na kućno lečenje", navodi portparol KCV-a. 
 
Novosadska policija je u međuvremenu saopštila da je uhapsila M. K. (26) iz Novog Sada zbog pokušaja ubistva.
 
Kako je navela policija, sumnja se da je, sinoć, u Petrovaradinu, ubo nožem u stomak četrdesetšestogodišnjeg meštanina i teško ga povredio. Kako je 021. rs pisao, do ubadanja je došlo kada je osumnjičeni M. K. prvo retrovizorom svog automobila udario pešaka na ulici, a potom izašao da se sa njim obračuna. Dok je trajala prepirka, vatrogasac koji je bio van dužnosti i prolazio kraj pijace, prišao je u nameri da smiri situaciju. Tada je osumnjičeni potegao nož i njega ubo.
 
Policija ga je, ubrzo, pronašla i odredila mu zadržavanje do 48 sati.
 
M. K. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu.
 
Policija nije navela ništa u vezi sa ranjavanjem kod Riblje pijace.
 
Podsetimo da su se ova dva ubadanja dogodila nešto malo više od 24 sata posle ubadanja mladića na Novom naselju, a koje je bilo u utorak oko 15 časova. Povređeni mladić star 22 godine je zbrinut u KCV-u, a policija do sada nije saopštila da li je neko priveden ili druge detalje o ovom slučaju. Nezvanične informacije su da napadač nije pronađen.
  • Zidar

    13.10.2022 22:54
    @Jaa
    Dobro zvuči scenario, koji je to film?
  • Lajko

    13.10.2022 19:33
    Dobar dan,Anarhijo,nismo te tako brzo očekivali.
  • dule

    13.10.2022 14:42
    Barem pet godina za pokusaj ubistva i realna novcana odsteta (materijalna i nematerijalna), po meni barem 100.000 evra, verovatno i vise. Ako nema u duznicki zatvor. Pa nek onda ide po ulici i sece ljude.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika