Crn dan za bicikliste na novosadskim ulicama: Četvoro povređeno u udesima

Osmoro je povređeno u pet udesa u toku jučerašnjeg dana na ulicama Novog Sada i okolnih mesta.
Crn dan za bicikliste na novosadskim ulicama: Četvoro povređeno u udesima
Foto: 021.rs

Kako za 021.rs navodi portparol novosadske Hitne pomoći dr Zoran Krulj, lekarska ekipa imala je prvu intervenciju na javnim mestima nešto pre 11 časova zbog sudara dva vozila.

U ovom sudaru, u Ulici Teodora Mandića, povređen je 24-godišnji muškarac, koji je nakon zbrinjavanja prevezen u Urgentni centar.

Pedesettrogodišnja biciklistkinja oborena je oko 11.40 na Bulevaru Slobodana Jovanovića. Nju je Hitna pomoć prevezla u Urgentni centar nakon ukazane pomoći.
 
Još jedna biciklistkinja, 28-godišnja žena, oborena je oko 13.20 na uglu Hadži Ruvimova i Veselina Masleše. Nakon zbrinjavanja na licu mesta, prevezena je u Urgentni centar na dalju dijagnostiku.
 
U sudaru dva vozila oko 13.30 u Ulici Račkog u Petrovaradinu povređen je 22-godišnji mladić. On je zbrinut na licu mesta i prevezen u Urgentni centar na odeljenje hirurgije.
 
Sudar dva vozila desio se nešto pre 17 časova u Vojvode Putnika u Sremskoj Kamenici. Povređeni su 44-godišnji i 34-godišnji putnici, a obojica su prevezeni u Urgentni centar nakon inicijalnog zbrinjavanja, navodi dr Krulj.
 
Hitna pomoć je imala poslednju intervenciju nešto nakon 20h na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara Jaše Tomića, kod Železničke stanice. Vozač automobila je oborio dvojicu 17-godišnjaka na biciklima, koji su potom prevezeni u Dečiju bolnicu.
  • Bahato & Bezobrazno

    19.10.2022 11:12
    svi redom su pomahnitali
    Bez obzira da li se vozi bajs, auto ili par cipela... ljudi su postali divlji, sumanuti, umisljeni, slusalice u uske i iskljucivanje od sveta... niko ne gleda ni kuda vozi ni kako vozi, tako da zaista nemam lepih reci na sugradjane. Ako idem autom - u samoj raskrsnici se po njih 10 prestrojava, tamo-vamo, propustimo svi po 2 semafora zbog njih... ako idem bajsom moram da pazim na hipstere i influensere sto se selfiraju i slusaju muziku na slusalicama, da im sviras, vices, ne cuju te nista, mozes samo kao Kraljevic Marko da ih lupis u potiljak onako sve vozeci bicikl kao s konja da jases... penzosi vise vole da setaju bici-stazom, kanda je ravnija... a realno, uzivam da nekad kad sam sam, krenem bajsom, pa bez zurbe, za 30min s Limana na Detelinaru... ili s porodicom kad idem autom, lagano, 40-50kmh da se dete ne zaljulja u sedalici, dok neki balvan sto valjda prvi put izlazi na asfaltiran drum ne isece 2 trake, presece Bulevar, uleti u traku pa tek onda da migavac u fazonu "ako me je neko video da ne bude da nisam signalizirao" nemam vise kuda da se sklonim, jedino da ispizdim i da realno pocnem da bijem, da cutim i da bijem jer u NS vise ne mozes da zivis kao covek
  • Branko

    19.10.2022 10:29
    Biciklista
    I onda pokusas da se sklonis od svog gradskog saobracaja i odes do Celareva biciklistickom stazom kad ono tamo auto-put!
    Voze svi veoma brzo po biciklistickoj stazi!
    Jedan se zaustavio i hteo da se tuce samnom zato sto mu se nisam sklonio a nisam ga cuo od vetra
  • mama

    19.10.2022 10:24
    bahatost-glupost
    Bahatost je sveprisutna! I kod pešaka i kod biciklista i kod vozača motornih vozila. Juče na raskrsnici Seljačkih buna i Bate Brkića pešacima se pali zeleno, vozaču koji skreće desno iz Seljačkih buna u Bate Brkića se pali USLOVNO zeleno, mislite li da je stao da propusti pešake? To se dešava svakodnevno. Na trotoarima i u pešačkim zonama, ako želim da se pomerim desno ili levo ,moram da se osvrćem da li neki biciklista ili totinetista, sa slušalicama u ušima obavezno, jurcaju, jer redovno jurcaju bez svesti o tome da npr. dete ne hoda isključivo pravolinijski.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika