Podignuta optužnica protiv Čuružanina za napad u novosadskom sudu, a produžen mu i pritvor

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je podnelo optužni predlog protiv M. D. (26) iz Čuruga zbog ugrožavanja sigurnosti i napada na službeno lice.
Podignuta optužnica protiv Čuružanina za napad u novosadskom sudu, a produžen mu i pritvor
Foto: 021.rs
Njemu je i produžen pritvor za još 30 dana, do 23. decembra, zbog okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivična dela.
Podsetimo da je ovaj Čuružanin uhapšen 25. oktobra jer je pretio sudiji, a nakon što je sudska straža krenula da ga sprovodi, napao je dvojicu stražara. On je tog dana priveden na glavni pretres u Osnovnom sudu u Novom Sadu u krivičnom postupku, koji se protiv njega vodi zbog posedovanja droge.
U toku glavnog pretresa, okrivljeni je počeo da vređa postupajućeg sudiju i odmah je upozoren od strane pravosudnih stražara, koji su bili prisutni u sudnici. Potom je napao pravosudne stražare, ali je blagovremenom reakcijom savladan upotrebom fizičke snage, bez upotrebe sredstava prinude. 
 
Okrivljeni je zadržan do dolaska pripadnika policije, koji su ga sproveli u policijsku stanicu, radi dalje obrade.

Teme

NAPAD
  • Zrzadin

    27.11.2022 13:01
    "savladan upotrebom fizičke snage, bez upotrebe sredstava prinude"

    Fizička snaga je upravo prvo i najblaže sredstvo prinude, što je eksplicitno navedeno i u Pravilniku o upotrebi istih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika