Uhapšeni po nalogu novosadskog tužilaštva: Trojac prisvojio tuđa vozila

Po nalogu tužilaštva u Novom Sadu, uhapšen je J. Ž. (63) zbog prevare u obavljanju privredne delatnosti, kao i I. M. (39) i D.V. (49) koji se terete da su mu u tome pomagali.
Uhapšeni po nalogu novosadskog tužilaštva: Trojac prisvojio tuđa vozila
Foto: 021.rs
Kako se sumnja, J. Ž. je kao odgovorno lice firme "Zanetti corporation", u nameri da za to privredno društvo pribavi protivpravnu korist, u aprilu sačinio lažnu dokumentaciju u kojoj se navodi da kupuje 16 motornih vozila, a koja su bila predmet jednog stvarnog kupca iz Beograda.
On se tereti da je doveo u zabludu nadležnu carinsku ispostavu u vezi sa vlasništvom nad vozilima koja su bila predmet uvoza, prisvojivši i otuđivši vozila koja je kupio i platio u inostranstvu stvarni uvoznik iz Beograda.
Na taj način, stvarni uvoznik oštećen je za iznos od 54.800 evra.
 
Uhapšeni I. M. i D. V. se sumnjiče da su kao odgovorna lica firme "Atlantic 2014" pomogli J. Ž. jer ih je prevoznik angažovao da obave carinjenje uvezenih vozila, a oni su dostavljenu dokumentaciju njemu stavili na raspolaganje, što je on potom koristio za sačinjavanje fiktivnih faktura o prodaji vozila.
  • Uroš

    28.11.2022 21:26
    Prinudna naplata
    Prevoznika "ulevatili", pa odlučio da naplati rad na crno bez "papira".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika